Πέτσας: Όχι μόνο δηλώσεις από την Άγκυρα - Αναμένουμε έμπρακτη αποκλιμάκωση

Πέτσας: Όχι μόνο δηλώσεις από την Άγκυρα - Αναμένουμε έμπρακτη αποκλιμάκωση Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

«Ο κ. Τσαβούσογλου ήταν προσεκτικός, δεν γίναμε σοφότεροι» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τη συνέντευξη του ΥΠΕΞ της Τουρκίας στο Βήμα, εκφράζοντας ικανοποίηση που ο Τούρκος υπουργός τάσσεται υπέρ του ανοικτού διαύλου επικοινωνίας.

«Μου αρέσει που μιλά για διάλογο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και αναφέρθηκε ειδικότερα στο διάλογο για τα ΜΟΕ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα προχωρήσει κανονικά».

Σημείωσε πως η προσφυγή στη Χάγη είναι μακριά αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διάλογος και στη συνέχεια να υπογραφεί συνυποσχετικό. Τόνισε πως η Ελλάδα δείχνει ψύχραιμη αυτοπεποίθηση, έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και ισχυρούς συμμάχους στο πλευρό της, ενώ επανέλαβε εμφατικά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν φοβάται θερμό επεισόδιο».

Διαμήνυσε πως η Αθήνα αναμένει έμπρακτη αποκλιμάκωση και ενέργειες και όχι μόνο δηλώσεις από την πλευρά της Άγκυρας και είπε πως αποτελούν προϋπόθεση για ενδεχόμενη συνάντηση των κ. Μητσοτάκη-Ερντογάν ή και για τη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Ανέφερε πως η Τουρκία έχει απομονωθεί διπλωματικά και από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία, υπενθύμισε την ομόφωνη καταδίκη της τουρκο-λιβυκής συμφωνίας από τη Σύνοδο Κορυφής, όπου ικανοποιήθηκαν πλήρως οι θέσεις της ελληνικής πλευράς, σημειώνοντας πως η ελληνική διπλωματία έχει επιδείξει αντανακλαστικά και «όλοι οι ευρωπαίοι είναι στοιχισμένοι γύρω μας».

Σε ό,τι αφορά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό

είπε ότι αναζητείται ημερομηνία στις αρχές Ιανουαρίου, υπογράμμισε πως τα κράτη δείχνουν αντανακλαστικά απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τόνισε, αναφερόμενος στην Τουρκία, πως «ένα κράτος δεν μπορεί να μπλοκάρει τις ενέργειες άλλων κρατών που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο». Σημείωσε πως το έργο είναι βιώσιμο και μπορεί να προσφέρει διαφοροποιημένη πηγή ενέργειας από το ρωσικό αέριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM