Μητσοτάκης για στάση εργασίας στο Μετρό: Συγγνώμη από τους Αθηναίους - Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Μητσοτάκης για στάση εργασίας στο Μετρό: Συγγνώμη από τους Αθηναίους - Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή της σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. 'Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αντέδρασε στην στάση εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα, που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές, να κρατάνε σε ομηρία 1.5 εκατομμύρια πολίτες.

Όπως ανέφερε, έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας του μετρό να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα. Το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια γιατί οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις τόνισε ο κ. Καραμανλής και προσέθεσε ότι είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό.  Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) με απόφασή του εξήγγειλε την προειδοποιητική στάση εργασίας, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) για μετακινήσεις εργαζομένων από τις οργανικές τους θέσεις σε άλλες υπηρεσίες.

Τέλος, το σωματείο εργαζομένων απαιτεί άμεσα προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων, τονίζοντας ότι «κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο».

Πολιτική
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM