ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αντιδράσεις γα την Κασιμάτη: «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»

Αντιδράσεις γα την Κασιμάτη: «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» Facebook Twitter
6

Aντιδράσεις προκάλεσε ένα σχόλιο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη, στο Facebook με τη φράση «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Η βουλευτής Β' Πειραιά σχολίασε κάτω από ένα screenshot από το δελτίο της ΕΡΤ στο οποίο λανθασμένα είχε γραφτεί πως η Ντόρα Μπακογιάννη είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και έγραψε: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι».

Αντιδράσεις γα την Κασιμάτη: «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» Facebook Twitter

Η ανάρτησή της προκάλεσε την οργή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), η οποία κάλεσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη.

«Η κα βουλευτής θα έπρεπε, ως εκ της ιδιότητάς της, να γνωρίζει, άλλως την πληροφορούμε, ότι οι άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί σε όλη τη χώρα δεν είναι ''μπάτσοι'', αλλά κρατικοί λειτουργοί με υψηλό το δημοκρατικό τους φρόνημα, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες να διαφυλάξουν το αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας και τελικά τις αρχές της δημοκρατίας. Δεν είναι ''γουρούνια'' ούτε ασφαλώς ''δολοφόνοι'' και δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο σε έναν εκπρόσωπο του νομοθετικού να αναμασά τέτοιας εφηβικής αφέλειας και μεταχουντικής συμπλεγματικής νοοτροπίας συνθήματα, ακόμα και δίκην αστεϊσμού» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΑΣΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας ΚΑΣΙΜΑΤΗ, η οποία απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε σε δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο «σύνθημα»!

Η κα Βουλευτής θα έπρεπε, ως εκ της ιδιότητάς της να γνωρίζει, άλλως την πληροφορούμε, ότι οι άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί σε όλη τη Χώρα δεν είναι «μπάτσοι», αλλά κρατικοί λειτουργοί με υψηλό το δημοκρατικό τους φρόνημα, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες να διαφυλάξουν το αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας και τελικά τις αρχές της δημοκρατίας. Δεν είναι «γουρούνια» ούτε ασφαλώς «δολοφόνοι» και δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο σε έναν εκπρόσωπο του Νομοθετικού να αναμασά τέτοιας εφηβικής αφέλειας και μεταχουντικής συμπλεγματικής νοοτροπίας συνθήματα, ακόμα και δίκην αστεϊσμού!

Η διασπορά του συνθήματος στο ευρύ κοινό πλήττει τον αστυνομικό θεσμό και προσβάλλει την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, υποβαθμίζει τον Έλληνα Αστυνομικό σε αναλώσιμο και περιφρονημένο είδος και όχι σε κρατικό λειτουργό, σωστό επαγγελματία και περήφανο πολίτη μιας ευνομούμενης Χώρας.

Καλούμε τους αρμόδιους Θεσμούς να εξασφαλίζουν και θωρακίσουν την Αστυνομία και τους Αστυνομικούς, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Καλούμε την κα Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της.

Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε.

Η απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά


«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας», αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως αφήνει «στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της Κασιμάτη στους αστυνομικούς

 

Επιστολή προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, την οποία κοινοποιεί στην ΠΟΑΣΥ, έστειλε στη συνέχεια η Νίνα Κασιμάτη. Η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σε αυτήν ότι «με έκπληξη διάβασα τη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, όπου με κατηγορείτε για μια γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, για τις θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας που κάνουν παράνομη χρήση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επιστολή της η κ. Κασιμάτη:

«Με έκπληξη διάβασα τη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, όπου με κατηγορείτε για μια γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, για τις θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας που κάνουν παράνομη χρήση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η έκπληξη έγκειται στο ότι, όπως και οι ίδιοι παραδέχεστε, αυτή τη φράση τη χρησιμοποίησα ως μέρος σκωπτικού σχολίου μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα, που προδήλως καμία σχέση δεν είχε ούτε καταφερόταν αντικειμενικά και υποκειμενικά στο αστυνομικό σώμα, όπως επίσης εσείς περιγράφετε, άρα και δεν συνιστά έκφραση της αντίληψής μου για την ΕΛ.ΑΣ. όπως την εκλάβατε, και γι' αυτό λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της.

Αυτό που όμως με λυπεί επίσης, είναι η δυσανάλογη και άδικη αντίδρασή σας εναντίον μου με ηθικοπλαστικούς όρους σχετικά με το επάγγελμά σας, η οποία μάλλον έχει πολιτικά ελατήρια, όταν θα πρέπει να γνωρίζετε από τη θέση σας πως έχω υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών, αφού έχει περάσει μόνον ενάμισης μήνας από τότε που υπέγραψα Αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υιοθετώντας και καταθέτοντας δικό σας έγγραφο, το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά έτους 2019, με τα δίκαια συνδικαλιστικά αιτήματά σας. Σας το επισυνάπτω για υπενθύμιση, καθώς βρίσκομαι στο πλευρό σας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σας, όπως και κάθε εργαζομένου που διεκδικεί κεκτημένα δικαιώματα και επίλυση προβλημάτων, γιατί τιμώ το έργο σας και αναγνωρίζω τους κινδύνους που αντιμετωπίζετε καθημερινά. Σχετικά, θα ήθελα να σας θυμίσω επίσης, ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε κανένας νεκρός από καμία πλευρά, πολίτης ή αστυνομικός, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν άλλων κυβερνήσεων, όπου 19 αστυνομικοί είχαν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, όπως προκύπτει από τον επίσημο κατάλογο πεσόντων στον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ. Πιστεύω ότι οι αριθμοί πείθουν άπαντες για την ειδοποιό διαφορά της δικής μας αντίληψης και πολιτικής περί πραγματικής ασφάλειας όλων και έμπρακτου σεβασμού στο αγαθό της ζωής.

Δυστυχώς όμως, η πολύ πρόσφατη επικαιρότητα, με τα φαινόμενα υπερβάλλουσας βίας εκ μέρους συναδέλφων σας εναντίον πολιτών, ακόμα και σήμερα εναντίον νοσοκομειακών γιατρών, δείχνει ότι η υπόθεση του εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας δεν έχει τελειώσει ή μπορεί και να πηγαίνει πολλά βήματα πίσω. Όπως καλά γνωρίζετε, κάποτε, και μέχρι το ν.2265/1994 με τον οποίον θεσμοθετήθηκε ο συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ, όσοι αστυνομικοί ζητούσαν τον εκδημοκρατισμό του Σώματος, διώκονταν ως απείθαρχοι και παραβατικοί. Από την πλευρά μου δηλώνω πως θα συνεχίσω να πρεσβεύω προοδευτικές και δημοκρατικές θέσεις προκειμένου εσείς, οι άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., να μπορείτε να ασκείτε ελεύθερα τα συνδικαλιστικά σας δικαιώματα και καθήκοντα, γι' αυτό και αναμένουμε από εσάς να αναδεικνύετε μέσα από τη συνδικαλιστική σας δράση τα φαινόμενα εκείνα που όντως εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία και θέτουν σε κίνδυνο – πλέον και εσωτερικά ανέλεγκτα – τη ζωή των πολιτών και τη δική σας.

Όλα τα υπόλοιπα, η δημοκρατική πορεία, ευαισθησία και διαδρομή του καθενός από εμάς, είναι γνωστά και κρινόμαστε καθημερινά από την ελληνική κοινωνία».

Πολιτική
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM