«Οργή» Τσαβούσογλου για την απέλαση του Λίβυου πρέσβη: Ανώριμη και εξωφρενική κίνηση

«Οργή» Τσαβούσογλου για την απέλαση του Λίβυου πρέσβη: Ανώριμη και εξωφρενική κίνηση Facebook Twitter
4

Την έντονη αντίθεσή της στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Ελλάδα, εξέφρασε η Τουρκία διά στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Λίγες ώρες μετά την σχετική ανακοίνωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Τούρκος ομόλογός του ανεβάζει τους τόνους σχολιάζοντας πως η επίμαχη διμερής συμφωνία είναι νόμιμη, «απλά όταν τη ζητάτε με απειλές η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι».

«Όποιος ήθελε να ενημερωθεί για τη συμφωνία θα έπρεπε να την πάρει από μας, καθώς είναι μια νόμιμη συμφωνία. Μπορούμε να συνάψουμε διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες στην ανατολική Μεσόγειο, με την εξαίρεση των Ελληνοκυπρίων. Η συμφωνία δεν είναι μυστική, δεν είναι κρυφή. Όμως όταν τη ζητάτε τηλεφωνικά και με απειλές, τότε η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι».

«Η απέλαση ενός πρέσβη απλά και μόνο λόγω της συμφωνίας που υπεγράφη δεν είναι ώριμη συμπεριφορά στη διπλωματία. Είναι εξωφρενικό», είπε ο κ. Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μητσοτάκης: Η συμφωνία θα καταρρεύσει

Το μεσημέρι, ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει. «Τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία δεν θα κυρωθούν. Και οδήγησαν την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση. Μπορεί χτες στην τουρκική βουλή να ενέκριναν ένα χαρτί που έγραψαν μόνοι τους, αλλά δεν το αναγνωρίζει κανείς και θα καταρρεύσει. Δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος με νομιμοποίηση για να το επικυρώσει στη Λιβύη».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Λεονταρισμοί, ψευτοπαλληκαριές και θεατρινισμοί από μια χώρα - προτεκτοράτο.Απελάσαμε τον λίβυο πρέσβη, αλλά με τον ερντογαν "οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης". Και φυσικά - πέρα από μεγαλόστομες φανφάρες στην χώρα των φανφαρόνων - δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ εναντίον της Τουρκίας.Γιατί απελάσαμε τον λίβυο πρέσβη; Στο κάτω κάτω, το δικό του κράτος απλά υπέγραψε μια συμφωνία που η ΤΟΥΡΚΙΑ συνέταξε, η ΤΟΥΡΚΙΑ πρότεινε, η ΤΟΥΡΚΙΑ προώθησε. Η συμφωνία για την οποία σκίζουμε τα καλσόν μας είναι δημιούργημα της Λιβύης; Μόνο η Λιβύη την υπέγραψε; Γιατί για τον έτερο συμβαλλόμενο - που είναι και ο εμπνευστής της συμφωνίας - σφυρίζουμε αδιάφορα, κάνοντας απλά "σκληρές" δηλώσεις για τους ιθαγενείς εσωτερικού;Αφού ρε ρεζίληδες ραγιάδες είσαστε πιόνια και δούλοι. Τι τις θέλετε τις φανφάρες;Τι πετύχατε με τις φανφάρες σας;Δώσατε αφορμή στον τσαβούσογλου να βγει και να παραστήσει τον προστάτη της Λιβύης. Κάτι που η Τουρκία επιδιώκει εδώ και πολύ καιρό (να γίνει ηγέτης του ισλαμικού τόξου).
Τους μουσουλμανους τους ρωτησε η Τουρκια γιατι εγω τελευταια φορα που θυμαμαι ειχαν ξεσηκωθει με τα μπουνια εναντια στα αφεντικα-οθωμανους.
Προφανώς ήταν ωριμότατη η κίνηση της Τουρκίας. Προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα μόνο και μόνο με ένα τζούφιο έγγραφο. Και ισχυροποιείται εντός Λιβύης, όπως ακριβως επιθυμούσε.