Ρουπακιώτης εναντίον Μανιτάκη για τους συμβασιούχους

Ρουπακιώτης εναντίον Μανιτάκη για τους συμβασιούχους Facebook Twitter
1

Αναταραχή πάλι στην συγκυβέρνηση και μάλιστα μεταξύ υπουργών που ανήκουν στη ΔΗΜΑΡ δημιούργησε ρύθμιση που προωθεί ο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και προβλέπει την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Ρουπακιώτης δεν πρόκειται να υπογράψει αυτή τη ρύθμιση. «Δεν έχω δει ολόκληρο το σχέδιο Μανιτάκη. Είμαι αντίθετος σε κάθε ρύθμιση που καταργεί δικαστικές αποφάσεις, έστω και προσωρινού χαρακτήρα», είναι η ολιγόλογη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, όπως μεταδόθηκε από τον Antenna.

Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο, μεταξύ των άλλων, καταργείται η πρόσφατη διάταξη (20.3.2013) του υπουργού Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε από την Βουλή (άρθρο 64 Ν. 4139/2013) και προβλέπει ότι "σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση".

Παράλληλα, καταργούνται και όσες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν εκδοθεί και διατάσσουν την επαναπρόσληψη εργαζομένων, ενώ αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν εργαζομένους μπορούν να εκδοθούν μόνο για τυπικούς λόγους.

Όπως είναι για μη έγγραφη απόλυση (αλλά προφορική) εργαζομένου, για απόλυση χωρίς καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, κ.λπ. Αντίθετα, στις περιπτώσεις απολύσεως εργαζομένων δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων επί της ουσίας, δηλαδή, για τις περιπτώσεις εκείνες που η καταγγελία της σύμβασης είναι καταχρηστική.

Σχολιάζοντας τη ρύθμιση η Ένωση Εργατολόγων έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή ειδικά όταν καταργεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις που προστατεύουν χιλιάδες εργαζομένους». Γίνεται επίσης λόγος για  «πραξικοπηματικό νομοσχέδιο».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε πρόσφατο άρθρο της Lifo με τίτλο:"Η κατάχρηση της λέξης «Χούντα» και ο παράδεισος της ανευθυνότητας"(http://www.lifo.gr/team/u653/37697#comments),εκτός των ισχυρισμών του αρθρογράφου Βαγγέλη Μακρή ο οποίος παραδόξως υποστήριξε ότι στις μέρες μας όπου έχουμε δημοκρατία (ο θεός να την κάνει δημοκρατία...)γίνεται κατάχρηση των λέξεων "Χούντα" ή "Πραξικόπημα", "Δικτατορία" κλπ. Με όλα αυτά που συμβαίνουν, με όλα αυτά τα απαράδεκτα μέτρα που ψηφίζονται, πείτε μου σας παρακαλώ πολύ που βλέπετε εσείς τη δημοκρατία ή που βλέπετε εσείς την κατάχρηση της λέξης "πραξικόπημα" όταν εκ των πραγμάτων και της ουσίας μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές οι νοοτροπίες και τα μέτρα τα οποία προτείνονται και ψηφίζονται. Έλεος! Ας αναλάβουμε όμως και εμείς οι πολίτες τις ευθύνες μας γιατί πολύ λάσκα τους έχουμε αφήσει και κάνουν ό,τι τους βολεύει χωρίς καμία απολύτως ηθική και συνειδησιακή συστολή.