Μητσοτάκης: Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να αναδιπλωθεί

Μητσοτάκης: Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να αναδιπλωθεί Facebook Twitter
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις τουρκικές προκλήσεις και θα ζητήσει από τη Συμμαχία να πάρει θέση - EUROKINISSI
2

«Κλείδωσε» για τις 14.30, αύριο Τετάρτη, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους που μίλησαν στο LiFO.gr,  ο πρωθυπουργός είπε μιλώντας σε συνεργάτες του «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες». Η στάση της Τουρκίας οδηγεί στη διπλωματική της απομόνωση.


Ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να ζητήσει και από το ΝΑΤΟ να πάρει θέση. «Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το Διεθνές Δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας». Ο Πρωθυπουργός έχει, ήδη, διαμηνύσει ότι η Ελλάδα «ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».


«Σε ισχύ η συμφωνία με τη Λιβύη»


Νωρίτερα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν την αναχώρησή του για το Λονδίνο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι θα δει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην βρετανική πρωτεύουσα. «Και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα συναντηθούμε στο Λονδίνο, θα πω τις θέσεις μου. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά κι εμείς τα κάνουμε» τόνισε σχετικά, ενώ αναφερόμενος στη «συμφωνία» με τη Λιβύη, επεσήμανε ότι «είναι σε ισχύ».

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση, έχει επιδοθεί σε μαραθώνιο διπλωματικών κινήσεων για να αναδείξει την αυξανόμενη επιθετικότητα της Άγκυρας. Τα θέματα της ανατολικής μεσογείου περιλαμβάνονται εξάλλου στην ατζέντα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, την οποία αναγνώρισε επισήμως χθες ο Λευκός Οίκος.

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μητσοτάκης: Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να αναδιπλωθεί Πηγή: www.lifo.grΟι προβλέψεις / προτροπές για το συμφέρον της Τουρκίσς είναι περιττές - δείχνουν αδυναμία, γιατί οι Τούρκοι ξέρουν ότι τους ξέρουμε¨"τι βιολί βαράνε" μονόπλευρα, άρα όταν "συμβουλεύεις" ενώ σε βαράνε, δεν πείθεις - το αντίθετο.Καλύτερα λιγότερα λόγια από όλους και προπάντων, εθνική ενότητα των πολιτικών δυνάμεων. .
Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά κι εμείς τα κάνουμε» τόνισε σχετικά, Πηγή: www.lifo.grΑ δηλαδή μπορούμε κι εμείς να κάνουμε γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο της τουρκίας; Άλλωστε ο Ερντογάν δεν πιστεύει στο Διεθνές Δίκαιο, οπότε δε νομίζω να τον ενοχλήσει.