Δικάζεται σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Δικάζεται σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης Facebook Twitter
0

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο  Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη θα καθίσει σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για να δικαστεί για  συκοφαντική δυσφήμηση μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων, «η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση του περιφερειακού συμβούλου και πρώην ευρωβουλευτή αφορά σε όσα είπε ο Π. Ψωμιάδης τον Απρίλιο του 2011 στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALTER και ANT1 -στις εκπομπές Γ. Αυτιά και Γ. Παπαδάκη- αλλά και σε ΕΤ3 και ΝΕΤ, περί δήθεν ψήφου στο ευρωκοινοβούλιο του Μ. Τρεμόπουλου «για να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Π. Ψωμιάδης υιοθετώντας τα ψεύδη κάποιων ιστολογίων, διαστρέβλωσε δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου σε τηλεοπτικούς σταθμούς στα Σκόπια, με αφορμή συνέντευξη Τύπου που έδωσε εκεί ενάντια στα σχέδια δημιουργίας πυρηνικών σταθμών στη γείτονα χώρα.

Με την αγωγή του, που συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη ο Μ. Τρεμόπουλος ζητά χρηματική ικανοποίηση 300.000 ευρώ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, καταγγέλλοντας τον Π. Ψωμιάδη για προσβολή της προσωπικότητάς του και συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή οι δηλώσεις του έθιξαν βαρύτατα και προσέβαλαν βάναυσα τη φήμη, την τιμή, την εντιμότητα και την υπόληψή του ως πολιτικού και ως Έλληνα πολίτη».

 «Ο Π. Ψωμιάδης, επιδεικνύοντας μια σελίδα χαρτί στην οποία φαίνεται ευκρινώς η φωτογραφία του, είχε δηλώσει ότι ο Μ. Τρεμόπουλος είναι «ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ζήτησε τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονία». Αντιθέτως, ο Μ. Τρεμόπουλος είχε δώσει μάχη στο ευρωκοινοβούλιο κατά του εθνικισμού, εμμένοντας σταθερά στην πρόταση περί εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Είχε, μάλιστα, υπερψηφίσει την Έκθεση Προόδου του 2011 για την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ και για πρώτη φορά, μετά από προσωπική του παρέμβαση, οι Πράσινοι ευρωβουλευτές ψήφισαν ό,τι και οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην Έκθεση Προόδου».

Μάρτυρες στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι Νίκος Χουντής, Σπύρος Βούγιας, Χρήστος Τελίδης κ.α».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM