Τσίπρας: Ακραίος νεοσυντηρητισμός και επικοινωνιακός αντιπερισπασμός από τη ΝΔ

Τσίπρας: Ακραίος νεοσυντηρητισμός και επικοινωνιακός αντιπερισπασμός από τη ΝΔ Facebook Twitter
ΑΠΕ
1

Επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι έχει δημιουργήσει ένα «τοξικό περιβάλλον», με αιχμές τα επεισόδια των ΜΑΤ με φοιτητές, τη διαχείριση του προσφυγικού και την οικονομική πολιτική. 

Κατά την εισήγησή του σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε κστα πρόσφατα επεισόδια των ΜΑΤ με φοιτητές έξω από την ΑΣΟΕΕ. «Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός ακραίου νεοσυντηρητισμού, τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε και μάρτυρες μιας προσπάθειας επικοινωνιακού αντιπερισπασμού προκειμένου να κρύψουν την αδυναμία τους για να διαχειριστούν στοιχειωδώς το προσφυγικό, να στέλνουνε τα ΜΑΤ απέναντι σε φοιτητές. Εμείς λέμε ότι η χώρα τούτη έχει μια μακρά παράδοση σε αγώνες, σε διεκδικήσεις. Κι ο μέσος Έλληνας πολίτης, ανεξαρτήτως τι ψηφίζει, πιστεύει ότι το 2019 και το 2020 δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη δεκαετία του '50, ούτε με τη δεκαετία του '60, ούτε με τη δεκαετία του '70"».

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι προεκλογικά δημιούργησε ένα τοξικό περιβάλλον. «Ο ουρανός δεν έγινε "πιο γαλανός", ο ουρανός έγινε μάλλον πιο συννεφιασμένος και πιο σκοτεινός για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε ότι αφορά στη στήριξη της μεσαίας τάξης που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα και αναλύσεις για τον προϋπολογισμό, παρατηρώντας για παράδειγμα πως «η Καθημερινή είχε σημειώσει ότι ούτε ο προϋπολογισμός του 2020 αφορά τη μεσαία τάξη, ενώ τα Νέα εκτιμούσαν ότι η κυβέρνηση στερεί από τη μεσαία τάξη ανάσες που χρειάζεται, καθώς οι περιβόητες ελαφρύνσεις από το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μόλις 17 ευρώ το χρόνο».

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε πως αντί για φοροελαφρύνσεις «είδαμε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εμπόδια σε ότι αφορά το αφορολόγητο και η επέλαση που έγινε στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων». Ανέφερε, δε, πως τον Οκτώβριο είχαμε αρνητικό ρεκόρ 18ετιας στη σχέση προσλήψεων απολύσεων, δηλαδή 260.000 περισσότερες απολύσεις απ' ότι προσλήψεις.

Ως «δεύτερη μεγάλη διάψευση των προσδοκιών», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τη στάση της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Αδράξαμε την ευκαιρία και δεν λογαριάσαμε το πολιτικό κόστος, και κερδίσαμε μια συμφωνία η οποία ενισχύει τα εθνικά μας συμφέροντα», σημείωσε, τονίζοντας ότι «η χώρα απέκτησε μια σύμμαχο στα βόρεια σύνορα, ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εθνικό εναέριο της χώρο και όχι τουρκικά όπως θα γινόταν αν δεν προχωρούσαμε σε αυτή τη συμφωνία».

«Αυτοί που έσπειραν τον διχασμό και το μίσος στον ελληνικό λαό, αυτοί που μας λοιδόρησαν και μας κατηγόρησαν ως προδότες, με το που κέρδισαν τις εκλογές βγήκαν και είπαν ότι όχι μόνο θα την τηρήσουν αυτή την κατά τα άλλα "προδοτική" συμφωνία, αλλά θα την τιμήσουν κιόλας».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί ένα σχέδιο το οποίο είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης «κάνοντας τα πράγματα όμως μπάχαλο».

Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με μία αναφορά στα θέματα της Παιδείας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. «Βλέπουμε μια εκδικητική στάση απέναντι στη νέα γενιά, όχι απέναντι στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε, κάνοντας λόγο για εκδικητική απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως να αναστείλει τη λειτουργία 38 τμημάτων σε όλη την Ελλάδα. «Αυτό που τους ενδιαφέρει τελικά δεν είναι να σπουδάζουν τα παιδιά μας σε δημόσια ποιοτικά πανεπιστήμια, αλλά να ανοίξουν χώρο για ιδιωτικά κολέγια στη χώρα μας», είπε τονίζοντας ότι αντίστοιχες επιλογές γίνονται και στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αλέξη εγιναν εκλογες δεν ξερω αν το ξεχασες. Κ καθε πσκ τα σπαγανε στα εξαρχεια, ειχαμε κλειστες τραπεζες, σε γλεντησε ο Τουρκος, φωναζε θα σας μπιπ ολους ο Πολακης, περασες ενα μνημονιο, ειχες την Ζωη ΠΤΒ , κυκλοφορουσες με ερπη διαλυμενος με αγγλικα πρωτης κανονικης κ λες το σημερινο "τοξικο κλιμα";