Μπακογιάννης: Δεκτή η παραίτηση της Γκαγκάκη για λόγους ευθιξίας

Μπακογιάννης: Δεκτή η παραίτηση της Γκαγκάκη για λόγους ευθιξίας Facebook Twitter
4

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτή την παραίτηση της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις».

Όπως έγινε γνωστό, η παραίτηση της κυρίας Γκαγκάκη, που καθημερινά συμμετέχει στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ, έγινε δεκτή για λόγους ευθιξίας. Εδώ και ώρες είχε διαρρεύσει πως η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από το πόστο της, στον απόηχο των επικρίσεων για τον live, ειρωνικό σχολιασμό της σεξουαλικής επίθεσης μιας φοιτήτριας στο ΑΠΘ. Η απαράδεκτη συμπεριφορά όλου του πάνελ έχει οδηγήσει σε παρέμβαση του ΕΣΡ αλλά και κύμα οργής εναντίον του παρουσιαστή και του πάνελ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Αγγελή Λυκούδη Δήμητρα Ινές από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. «Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας».

Η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης. 

Χθες, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Παύλος Γερουλάνος είχε ζητήσει με ανάρτησή του στο Facebook την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη. «Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κα Γκαγκάκη, προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, θα αντιλαμβάνονταν την ουσία αλλά και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η επίσημη ενασχόληση με τον πολιτισμό της Αθήνας καθώς και τη σημασία του παραδείγματος στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αναλαμβάνοντας με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες τις ευθύνες τους. Τα πράγματα είναι απλά: Η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία».

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος είχε από την πλευρά του ζητήσει την αποπομπή της εντεταλμένης συμβούλου για την παιδεία της δημοτικής αρχής, Δήμητρας-Ινές Αγγελή-Λυκούδη. Σήμερα, ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «την καλή είδηση της ημέρας» τις δύο παραιτήσεις, της κυρίας Γκαγκάκη και της κυρίας Λυκούδη, από θέσεις ευθύνης στο δήμο Αθηναίων. «Υπενθυμίζω ότι η πρώτη θεώρησε ξεκαρδιστική είδηση την ασέλγεια σε βάρος φοιτήτριας και η δεύτερη, το 2011, συμμετείχε μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη σε συγκέντρωση που εξελίχτηκε σε αντιμεταναστευτικό πογκρόμ. Η Ανοιχτή Πόλη εξαρχής είχε πει το αυτονόητο: ότι ο Δήμος Αθηναίων οφείλει έμπρακτα να καταδικάσει τον σεξισμό και τον ρατσισμό, καθώς και να ζητήσει την παραίτηση και των δύο», έγραψε μεταξύ άλλων. 

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ευθιξία που προέκυψε μετά τόσες μέρες - σάλο και κλήση Λιάγκα σε απολογία, δεν είναι ευθιξία.Δεν παραιτήθηκε, "παραιτήθηκε" και η παραίτηση έγινε άμεσα αποδεκτή...