ΣΥΡΙΖΑ: Αστείες οι δικαιολογίες Σαλμά - Αμήχανη η σιωπή Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Αστείες οι δικαιολογίες Σαλμά - Αμήχανη η σιωπή Μητσοτάκη Facebook Twitter
1

«Η κυνική παραδοχή του κ. Σαλμά ότι όντως παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης για εκκρεμή υπόθεσή του, εκθέτει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει πως «οι δικαιολογίες του κ. Σαλμά είναι αστείες και τις αφήνουμε στην κρίση των δικαστικών λειτουργών και των πολιτών. Κατά πόσο μπορεί δηλαδή ένας πολίτης να απαιτεί κάτι "σε έντονο ύφος" από έναν δικαστή ή εισαγγελέα για εκκρεμή υπόθεσή του». Όμως, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι και αποκαλυπτικές των προθέσεων και της καθεστωτικής νοοτροπίας που έχει η σημερινή κυβέρνηση και η ΝΔ».

«Αυτό που όμως δεν είναι καθόλου αστείο, είναι η αμήχανη σιωπή του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα για την ωμή παρέμβαση βουλευτή του στη Δικαιοσύνη» και «οφείλει τώρα να τον αποπέμψει χωρίς υπεκφυγές». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει ανεπηρέαστη το έργο της. Αν και ο Σαλμάς δήλωσε ότι τηλεφώνησε για να ζητήσει μόνον επίσπευση εκδίκασης της μήνυσής του κατά Μανιαδάκη (η "Novartis" κυνηγάει πολύ κόσμο). Το περίεργο όμως είναι ότι, υπουργοί ή άλλοι πολιτικοί αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ ενόσω κυβερνούσε, θεωρούσαν δικαίωμά τους να παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη ποικιλοτρόπως. Καμία ευαισθησία για αυτονομία της. Και ο τότε ΠΘ δεν είχε καθόλου αμήχανη σιωπή, αλλά τους επιδοκίμαζε κιόλας.Άλλωστε, για αυτό ακριβώς δεν γίνονται δεκτοί σαν "εισαγγελείς" οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Γιατί, δεν μπορεί ο κ. Πολάκης που ήξερε - κατά δήλωση του ίδιου , από που άραγε ; - τους "κουκουλοφόρους", να έχει τώρα ρόλο εισαγγελέα στην προανακριτική. Τόσο απλό. Πόσο γρήγορα ξεχνάνε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.