Κεραμέως: Το υπ. Παιδείας θα συμμορφωθεί μετά την καταδίκη για τα Θρησκευτικά

Κεραμέως: Το υπ. Παιδείας θα συμμορφωθεί μετά την καταδίκη για τα Θρησκευτικά Facebook Twitter
1

Νέες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του προγράμματος σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας μετά την καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Η Νίκη Κεραμέως δηλώνει ότι «το Υπουργείο θα επεξεργαστεί και θα αντιμετωπίσει, με τρόπο συνεκτικό, όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις των Δικαστηρίων. Στο πλαίσιο αυτό, αυτονοήτως θα τροποποιηθούν και οι ρυθμίσεις που αφορούν στο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών και στον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα, ώστε να είναι απόλυτα συμβατές με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο καθώς και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Η υπουργός και Θρησκευμάτων στη δήλωσή της λέει πως με αφορμή την απόφαση του ΕΔΔΑ «για τον ειδικότερο τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, σημειώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – σε συμμόρφωση και με την υπ' αριθ. 1749/2019 πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας - δρομολογεί την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου με τις οποίες καθορίσθηκαν τα προγράμματα σπουδών του συγκεκριμένου μαθήματος στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια