Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο: Σήμερα η απάντηση Τασούλα στην επιστολή Τσίπρα

Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο: Σήμερα η απάντηση Τασούλα στην επιστολή Τσίπρα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποσταλεί η απάντηση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, στον Αλέξη Τσίπρα και την επιστολή που εκείνος απέστειλε για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο.

Το ζήτημα έχει νομική και πολιτική διάσταση, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δεν έχει θέσει σε αμφισβήτηση την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, η Ειδική Επιτροπή έχει «στα χέρια της» γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του 2010 που τάσσεται υπέρ της εξαίρεσης, από εξεταστική επιτροπή (σ.σ. ήταν η εξεταστική για το Βατοπέδι), βουλευτών που έχουν καταθέσει ξανά για την ίδια υπόθεση ή που πρόκειται να καταθέσουν.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος έχουν προταθεί ως μάρτυρες προκειμένου να εξετασθούν από την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης. Ανοιχτό παραμένει εάν τελικά ο πρόεδρος της Βουλής θα προτείνει μία ενδιάμεση λύση για την απεμπλοκή της κατάστασης.

Ως προς τις δηλώσεις των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου ότι δεν θα συμμορφωθούν με την απόφαση εξαίρεσής τους και θα παραμείνουν στην Επιτροπή, και ότι θα είναι πρωτοφανές εάν γίνει χρήση του άρθρου 160Α του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή αν ληφθούν μέτρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στα αρχεία των ειδικών επιτροπών υπάρχει έγγραφο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωάννη Παρασκευόπουλου, το 2017, δηλαδή όταν ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου, με το οποίο αναγνωρίζει ότι μπορεί να ενεργοποιούνται οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για διατάραξη της κανονικότητας της Επιτροπής.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM