Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την παρέλαση κοριτσιών «αλά Monty Python»: Καμία προσβολή

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την παρέλαση κοριτσιών «αλά Monty Python»: Καμία προσβολή Facebook Twitter
10

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε στο πλευρό των δέκα κοριτσιών που βημάτισαν με τρόπο που θύμιζε έντονα Monty Python στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Νεολαίας στο Facebook, διαχειριστές τονίζουν ότι δεν υπάρχει «καμία προσβολή», από την επιλογή των νέων κοριτσιών που μπήκαν εμβόλιμα και παρήλασαν με τρόπο που παρέπεμπε στο σκετς με το «Υπουργείο Ανόητων Βαδισμάτων», στο Flying Circus των Monty Python. 

 

«Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης», υπογραμμίζει η Νεολαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με κείμενό τους στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα δέκα κορίτσια που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη δράση έκαναν το πρωί λόγο για «καλλιτεχνική επέμβαση», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook:

 «Δεν υπάρχει καμία προσβολή. Οι στρατιωτικού τύπου παρελάσεις αποτελούν μία αναχρονιστική παράδοση, που πρέπει να καταργηθεί. Στο βαθμό όμως που γίνονται, θα πρέπει να μας θυμίζουν τους αγώνες για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, για την Ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την παρέλαση κοριτσιών «αλά Monty Python»: Καμία προσβολή Facebook Twitter

Αντιδρώντας στο βίντεο, χθες ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, έκανε μία αιχμηρή ανάρτηση σχετικά με την επιλογή των κοριτσιών, κάνοντας λόγο για «γελοία υποκείμενα»:  «Δυστυχώς τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του '40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας».

Πολιτική
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δε μπορώ να μη σκεφτώ τον παππού μου, που πολέμησε 23 ετών παληκάρι στην Αλβανία, κάτω από συνθήκες ακατανόητες σε εμάς και κουβάλησε στην πλάτη του το νεκρό πατέρα του μέχρι την ενδοχώρα..
Συγγνώμη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν φασκελωναν κάποτε στις παρελασεις;Το να είσαι καραγκιόζης δεν είναι απαραίτητα προσβλητικό. Δεν αλλαζει καθόλου όμως το ότι είσαι καραγκιόζης.
Αναμενόμενη δηλωση συμπαραστασης του τίποτα στο τίποτα ...σίγουρα πσντως αποδείχθηκε οτι η "παρεμβαση"(!) ειναι συνέχεια του χορού στο Σύνταγμα μετά το θρυλικό δημοψήφισμα αλλα σε παραλλαγή αρκούδας....Ο νταουλιερης αρχηγός τους έλλειπε μονο για να δίνει τον ρυθμό...
4,5 χρόνια στο πέιρολ του συριζα τα "κορίτσια" είχαν ξεχάσει την αντιμιλταριστική τους δράση, μόλις άλλαξε κυβέρνηση και κοπηκε το μεροκάματο βγήκαν αμέσως στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν.Αριστερή συνέπεια και αλληλεγγύη.
"Ενήλικοι στο δωμάτιο",ανήλικοι στο πνεύμα εως ότου καταλάβουν την διαφορά του μιλιταρισμού,του ρατσισμού / ξενοφοβιας (που αλήθεια κολλάει?) με την γιορτή της ελευθερίας και της υπερηφάνειας να ανήκεις στο συνολο που λέγεται Ελληνισμός. Έλεος πια ,40 χρόνια συμπλέγματα που μεταφέρονται απο γενιά σε γενιά αχοντας δημιούργησει ενα ιδιότυπο είδος μικροαστισμου που επιβάλλεται καρυκευμενος με hype τσιτάτα και life style σημειολογία που κρύβουν στην ουσία μια βαθιά συντήρηση. Το θέμα της παρέλασης ειναι μέρος της παράστασης.
Ακριβώς μικροαστικά επαρχιωτισμος παπαγαλια ιδεολογηματων κ memes αμασητα αλλά αν τους να καταργηθεί καμία γραφειοκρατία δομή θα σκίζουν τα ιματια τους για το όραμα του κρατισμοτ