Με ένα σποτάκι με το οποίο καλεί προσωπικά τους πολίτες να πληκτρολογήσουν isyriza.gr να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να γίνουν μέλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προωθεί την καμπάνια διεύρυνσης του κόμματος, ενώ σε ομιλία του από την Κρήτη επισημαίνει ότι «αν κάναμε εκλογές τώρα, τον Οκτώβριο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

 

«Υπάρχουν δύο Ελλάδες, η Ελλάδα της δημιουργίας και εκείνη που παρασιτεί. Υπάρχει η Ελλάδα που εργάζεται μοχθεί και βγάζει υπεραξία και η άλλη Ελλάδα εκείνων που καρπούνται αυτή την προσπάθεια και που τελικά η δεύτερη Ελλάδα μας οδήγησε στην κρίση, όταν όλοι οι υπόλοιποι κάναμε τόσες θυσίες για να μη χρεοκοπήσουμε. Και τώρα φοβάμαι ότι ξαναγυρνάμε σε αυτές τις πολιτικές της χρεοκοπίας». Αυτό είπε από το Πέραμα Μυλοποτάμου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος περιοδεύει από το πρωί στο Ρέθυμνο. Σε έναν τόπο, όπως, είπε στους συγκεντρωμένους πολίτες, «που στέκει πάντα περήφανος και αγέρωχος και βλέπει πάντα τα πράγματα καθαρά και τη ζωή και την πολιτική».

 

«Εσείς είστε που από το 2012 και μετά καταφέρατε και βγάλατε το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και σήμερα εσείς είσαστε που τον κρατήσατε σε πρώτη δύναμη στην Κρήτη», είπε ο κ. Τσίπρας καλώντας τους Μυλοποταμίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει και πάλι κυβέρνηση «για να δώσουμε τη δυνατότητα ο λαός να βρεθεί στην εξουσία και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους σας και να πούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Τσίπρας και οι βουλευτές του, αλλά όλοι εσείς που αν τον σηκώσετε στα χέρια σας θα δημιουργήσουμε ένα νέο κόμμα όχι μόνο με 30.000 μέλη αλλά που μπορεί να φτάσει στα 130.000 και στα 200 χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι τότε θα έχουμε ένα νέο κόμμα και παράλληλα μία νέα σχέση.

 

«Θα δημιουργήσουμε τη σχέση του πολίτη με την πολιτική, του μέλους με το κόμμα, αφού επιθυμούμε όλα μας τα μέλη να συμμετέχουν στις αποφάσεις, να διαμορφώνουν το σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας και κυρίως να είναι ενεργά στα τοπικά πράγματα, ώστε να γυρίσει ο τροχός και ο τόπος να πάει μπροστά. Εμείς δεν θέλουμε ένα κόμμα αλλά μία μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη που μπορεί να χωρέσει όλους τους έντιμους ανθρώπους, τους ανθρώπους της δημιουργίας, του μόχθου για να πάει ο τόπος μπροστά και για αυτό σας καλούμε να έχετε συμμετοχή και στις αποφάσεις και στο σχεδιασμό».

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες να είναι αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στις ριζικές τομές που χρειάζεται ο τόπος, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που μπορεί να φέρει τη δικαιοσύνη στους απλούς ανθρώπους. «Για να προστατεύσουμε πιο αποτελεσματικά τους μη προνομιούχους, τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας».

 

Και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρα υπογράμμισε: «Πάντα η Κρήτη ήταν η καρδιά της δημοκρατικής παράταξης από την εποχή του Βενιζέλου, και εδώ από την Κρήτη ξεκινάει η πορεία ανασυγκρότησης του κόμματος για την ένωση με τους πολίτες. Και από δω ξεκινάει μία ειλικρινής επικοινωνία, μιας και από σήμερα θα ακούσω τις προτάσεις σας, θέλω να ακούσω τους προβληματισμούς σας, θέλω να ακούσω τις γνώμες σας. Κυρίως όμως θέλω να σας πω ότι μέσα σε όλες τις δυσκολίες, δεν πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα μας, τα πάντα κερδίζονται μέσα από αγώνα υπομονή και επιμονή».

 

Ανέφερε πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η χρηματοδότηση της Κρήτης από ευρωπαϊκούς πόρους και πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «τα 4,5 χρόνια της δημοσιονομικής δυσκολίας, ξεπέρασε το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ», «διπλάσια από την τετραετία 2010-2014 που ήταν 600 εκατομμύρια» και προσέθεσε: «Τα έργα που αφήσαμε ήταν ένα ισχυρό θετικό αποτύπωμα. Μπορούσαμε να κάνουμε και περισσότερα άλλα, δεν διαχειριστήκαμε όμως τη χώρα την εποχή των παχιών αγελάδων αλλά στις εποχές τις δύσκολες».

 

Είπε επίσης ότι η Κρήτη τα τελευταία χρόνια είδε και σημαντικά έργα να γίνονται και να προγραμματίζονται όπως για παράδειγμα τον ΒΟΑΚ. «Τα 4,5 αυτά χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης, εμείς δώσαμε μάχη να ξεμπλοκάρουμε τις διαδικασίες για την κατασκευή νέου ΒΟΑΚ. Προχωρήσαμε και χωρίσαμε σε τρία τμήματα το έργο και ξεκινήσαμε τη διαδικασία τη διαγωνιστική για την υλοποίηση του έργου.

 

Όταν άφησαμε την κυβέρνηση, υπήρχε σχεδιασμός μέχρι τέλος του χρόνου να έχει προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία, καθότι ήδη είχαν κατατεθεί προσφορές για τα τμήματα από Κίσσαμο μέχρι Χερσόνησο και από κει μέχρι Νεάπολη και συνέχεια για το τμήμα μέχρι Άγιο Νικόλαο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικρίνοντας την κυβέρνηση που «λέει ότι αυτή η διαδικασία δημοπράτησης, ήταν ένα σκίτσο και μία ιδέα και τη βάζει στο ψυγείο» την κάλεσε να «μην τολμήσουν να «κολλήσει τις διαδικασίες που εμείς ξεμπλοκάραμε για τη δημοπράτηση του ΒΟΑΚ διότι θα βρουν μπροστά τους, όχι μόνο εμάς αλλά και όλο τον κρητικό λαό». «Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους, και η ελληνική Πολιτεία το χρωστάει στους Κρητικούς, στο λαό της Κρήτης που τόσα χρόνια θα έπρεπε να έχει γίνει αυτό το έργο και δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Έργο χωρίς διόδια», συμπλήρωσε.

 

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στο ερώτημα γιατί έκανε πρόωρες εκλογές τόνισε πως κάποια πράγματα στη ζωή έχουν μεγαλύτερη αξία από τις πολιτικές σκοπιμότητες. «Για μένα είναι προφανές ότι αν κάναμε εκλογές τώρα τον Οκτώβριο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όμως προσωπικά πιστεύω ότι ο δικός μας πολιτικός χώρος, ο χώρος ο δημοκρατικός ο χώρος της αριστεράς, έχει ένα πλεονέκτημα που είναι πολύ πιο σημαντικό από τα άλλα πλεονεκτήματα. Αυτό του ηθικού πλεονεκτήματος. Και το ηθικό πλεονέκτημα δεν είναι μόνο να μη βάλεις το χέρι στο μέλι. Είναι επίσης ότι ποτέ δεν θέλουμε και εγώ προσωπικά δεν θέλησα να με κατηγορήσει κανείς, ότι ενώ δεν σε θέλει ο λαός μένεις στην καρέκλα της εξουσίας» ανέφερε και τόνισε:

 

«Σε όλες τις δύσκολες στιγμές όπως το 2015 έτσι και τώρα απευθύνθηκα στον ελληνικό λαό και πήρα το μέρος της ευθύνης. Για μένα αυτό έχει μία μεγάλη αξία. Αυτή η αξία που μπορεί να έχει η αξιοπρέπεια και η εντιμότητα και που κάποια στιγμή στη ζωή, αλλά και στην πολιτική αυτή, η αξία, βρίσκεται μπροστά σου».