Ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη για Τζοκερ και τον έλεγχο στα σινεμά - Απάντησε σε Τσίπρα για την κριτική

Ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη για Τζοκερ και τον έλεγχο στα σινεμά - Απάντησε σε Τσίπρα για την κριτική Facebook Twitter
3

Συνεχίζεται η κόντρα για τους αστυνομικούς ελέγχους σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας όπου προβάλλονταν η ταινία Τζόκερ. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει το ζήτημα σχετικά με το ΥΠΠΟΑ και και πως τις καταγγελίες που φέρονται να έκαναν υπάλληλοι υπηρεσίας του, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως απόψε θα παρακολουθήσει το Τζόκερ μαζί με τον δεκαπεντάχρονο γιο του.

Πριν από λίγο υπήρξε και ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην οποία αναφέρεται πως «η Αστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες».

«Δήλωσα ήδη ότι σήμερα θα πάω με τον 15χρονο γιο μου να δω την ταινία Τζόκερ. Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό πολίτη και προφανώς θα έπρεπε να είναι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα», συνεχίσει η ανακοίνωση.

Και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καταλήγει απαντώντας στο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα:

«Υ.Γ.: Ο Α. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει. Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτηση με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ. Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας.

Το ποστ του Αλέξη Τσίπρα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το "Τζόκερ". Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα. Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Την ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο. Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα. Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει την τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του '60, ίσως και ακόμη πιο πίσω... Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε. ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα...#joker

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα τι συμβαίνει; Παρανομεί και ο υπουργός, διαλαλώντας μάλιστα υπερηφάνως την παρανομίαν του; Ωιμέ χριστιανοί, αλίμονο πατριώτες, φιλήσυχοι νοικοκυραίοι, νομοταγείς πολίτες, που πάμε; Που βαδίζωμεν ως Έθνος; Ποία η εξέλιξις της πατρίδος; Ποία η κατεύθυνσις εάν οι άριστοι, εκλεγμένοι εξ ημών εις τα ανώτερα αξιώματα, υιοθετούν τοιάυτην συμπεριφοράν; Που ευρίσκεται χαμένη η σωτήριος αξία της υποταγής εις τον νόμον, ομοίας σπουδαιότητος ως και τοιαύτη προς τον ύψιστον; Πόθεν πηγάζει αυτή η προκλητικότης; Τι δυνάμεθα όπως πράξωμεν ημείς ίνα επανέλθει η κατάστασις εντός των αποδεκτών πλαισίων; Ποία θα ήτο ορθόν να είναι η στάσις μας απέναντι εις τον υβριστήν υπουργό; Θα ανεχθώμεν τοιούτην την αδιαφορίαν έναντι του νόμου υπό του ανδρός που θα ήτο πρέπον και αυτονόητον να ενδιαφέρεται πρώτος ημών; Γρηγορείτε αδελφοί, γρηγορείτε!