Παπαγεωργόπουλος: «Δεν θέλω να πεθάνω στη φυλακή»

Παπαγεωργόπουλος: «Δεν θέλω να πεθάνω στη φυλακή» Facebook Twitter
2

Μια ακόμη επιστολή «έστειλε», μέσω του blog του από τη φυλακή ο καταδικασμένος σε ισόβια για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Στην επιστολή αυτή, ο πρώην δήμαρχος της πόλης, υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα δικαστικής πλάνης και εξιστορεί την υπόθεση από τη δική του σκοπιά. «Τί τελικά έκανα έτσι ώστε να αποφασίσει το Δικαστήριο να πεθάνω στην φυλακή;», αναφέρει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.



Ολόκληρη η επιστολή του:

«Τις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς στην οποία με καταδίκασε το Δικαστήριο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ μάλιστα ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, κάθομαι και σκέφτομαι…

Σκέφτομαι όλη τη διαδρομή της 5ετούς ταλαιπωρίας μου. Ήταν 18-2-2008 όταν πιάσαμε τον υπεξαιρέτη, όπως καθημερινά πιάνουν σε δημόσιες υπηρεσίες και σε Υπουργεία.

Ήταν ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος του Δήμου, ένας από τους 5.000 υπαλλήλους του Δήμου, ο οποίος είχε προσληφθεί απ’ ότι πληροφορήθηκα επί Δημαρχίας του αείμνηστου Θεοχάρη Μαναβή το 1986, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ.

Ούτε είχαμε γνωρισθεί ποτέ, ούτε στο γραφείο μου ποτέ είχε μπει, ούτε σε καμία εκδήλωσή μου είχε έρθει, ούτε με είχε πάρει ποτέ τηλέφωνο, ούτε χρόνια πολλά μου είχε πει ποτέ.

Σε χρόνο μηδέν προχώρησα σε όλες τις ενέργειες που μου συνέστησε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου:

Την ίδια ημέρα διέταξα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, απομάκρυνα τον υπάλληλο από την Υπηρεσία και ζήτησα εγγράφως έλεγχο από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή.

Την επόμενη ημέρα έδωσα συνέντευξη Τύπου και τη μεθεπόμενη ημέρα με προσφυγή μου το Δικαστήριο δέσμευσε τα περιουσιακά του στοιχεία.

Σε 9 ημέρες κατέθεσα μήνυση εναντίον του και ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ, μετά την προβλεπομένη διαδικασία τον απέλυσα από τον Δήμο, του καταλόγισα τα υπεξαιρεθέντα, του έβγαλα σε πλειστηριασμό το σπίτι κ.λ.π., κ.λ.π. Τα πάντα. Όλα όσα μου εισηγήθηκε η Νομική Υπηρεσία.

Την επόμενη ημέρα της συνέντευξης μου, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας ανέθεσε σε Οικονομική Επιθεωρήτρια τον εξονυχιστικό έλεγχο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η προκαταρτική αυτή κράτησε 2,5 ολόκληρα χρόνια.

Η Οικονομική Επιθεωρήτρια κατέληξε σε ένα κατάλογο 24 εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση, τον οποίον διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ!

Ο Εισαγγελεύς Πλημμελειοδικών συμφώνησε και διαβίβασε την προκαταρτική στον Εισαγγελέα Εφετών ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!

Ο Αντεισαγγελέας Εφετών συμφώνησε και αυτός και επέστρεψε τον φάκελο για να εισαχθεί στην κύρια ανάκριση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΜΠΕΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!

Τελικά ενώ δεν ήμουν μεταξύ των «εμπλεκομένων» στην υπόθεση και ενώ δεν είχα κληθεί κατά το στάδιο της προανάκρισης, βρέθηκα στο Δικαστήριο με την κατηγορία της ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ! Ότι δηλαδή καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με τον επίορκο υπάλληλο και συναποφασίζαμε, ενώ ποτέ δεν είχαμε ανταλλάξει ούτε καλημέρα!…

Στο Δικαστήριο όπως ήταν φυσικό δεν απεδείχθη η εναντίον μου κατηγορία, αλλά τελικά ο Εισαγγελέας ΑΛΛΑΞΕ την κατηγορία και πρότεινε την καταδίκη μου για «ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ»!…

Δεν μπορούσε όμως να στηριχθεί και αυτή η κατηγορία διότι ουδείς κατέθεσε ότι είχα ασκήσει οποιουδήποτε είδους παρέμβαση στα καθήκοντά του.

Έτσι ενώ περίμενα να τελειώσει η περιπέτειά μου, άκουσα από το στόμα του Προέδρου έκπληκτος, ότι ΑΛΛΑΞΕ η κατηγορία και καταδικάζομαι αυτή την φορά με την κατηγορία της «ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΣ»! Ήταν δυνατόν;

Τί ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ να κάνω ως Δήμαρχος αφού δεν είχα κρατήσει για τον εαυτό μου καμία αρμοδιότητα σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου;

Δηλαδή σκέφτηκα μέσα σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου, ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου:

Ο Προϊστάμενος του υπεξαιρέτη καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκανε κατά τον έλεγχο του ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ.
Ο Κεντρικός Διαχειριστής που έδινε καθημερινά με εντολή του Ταμία χρήματα στον υπεξαιρέτη καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκανε και ΑΘΩΩΘΗΚΕ.
Η Γραμματεία του Ταμία που έλεγχε τον υπεξαιρέτη καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκανε κατά τον έλεγχό του και ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ όλοι.
Ο Ταμίας του Δήμου που έλεγχε τον υπεξαιρέτη δεν αντελήφθη την υπεξαίρεση και βεβαίως ποτέ δεν ενημέρωσε τον αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών ή τον Δήμαρχο και καταδικάστηκε από το Δικαστήριο με ΑΝΑΣΤΟΛΗ.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο υπάγεται ο έλεγχος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν είχε βρει!
Η Εφορία από την οποία υπεξαιρούσε χρήματα ο επίορκος υπάλληλος, έδινε πάντα στον Δήμο φορολογική ενημερότητα, δηλαδή καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δε έβρισκε!
Τα Ασφαλιστικά Ταμεία από τα οποία υπεξαιρούσε χρήματα ο επίορκος υπάλληλος έδιναν πάντα στο Δήμο ασφαλιστική ενημερότητα, δηλαδή καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έβρισκαν!
Το Υπουργείο Οικονομικών έλεγξε το Δήμο Θεσσαλονίκης το 2003 και καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν βρήκε!
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έλεγχε συνεχώς όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προϋπολογισμούς, τους Ισολογισμούς κ.λ.π. του Δήμου καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν βρήκε!
Οι Ορκωτοί Ελεγκτές έλεγχαν κάθε χρόνο τα οικονομικά του Δήμου και εγγράφως βεβαίωναν κάθε χρόνο ότι καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν υπήρχε στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου.
Οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών (4εις σε 10 χρόνια) με όλες αυτές τις διαβεβαιώσεις ήταν απολύτως βέβαιοι ότι τα πάντα λειτουργούσαν άψογα στην Ταμειακή Υπηρεσία και αυτό έκρινε και το Δικαστήριο, ότι δηλαδή ουδεμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ υπήρξε εκ μέρους τους και τους ΑΘΩΩΣΕ.
Όσοι είχαν εισαγγελική εντολή να ερευνήσουν τα οικονομικά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ εδώ και 5 χρόνια (από 20-2-2008) και απάντησαν ΜΕΤΑ την καταδίκη μου ότι παίχτηκαν από ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΗ υπάλληλο 12 εκ. € στο Χρηματιστήριο, καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκαναν.
ΠΟΙΟΣ λοιπόν Όσοι είχαν εισαγγελική εντολή να ερευνήσουν τα οικονομικά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ εδώ και 5 χρόνια (από 20-2-2008) και απάντησαν ΜΕΤΑ την καταδίκη μου ότι παίχτηκαν από ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΗ υπάλληλο 12 εκ. € στο Χρηματιστήριο, καμία ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ δεν έκαναν. ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ να κάνει κάτι, κατά το Δικαστήριο και αποφάσισε να τον στείλει στην ΦΥΛΑΚΗ;

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

Έστω και αν δεν είχε καμία αρμοδιότητα!
Έστω και αν δεν είχε κανένα κίνητρο!
Έστω και αν δεν είχε κανένα όφελος!
Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου παραδέχθηκε μπροστά σε όλο το ακροατήριο, ότι δεν προέκυψε απολύτως τίποτα από τον έλεγχο των οικονομικών μου.

Ούτε μεταβολή των περιουσιακών μου στοιχείων κατά την περίοδο των 12 χρόνων της Δημαρχίας μου, ούτε καταθέσεις στο εξωτερικό, ούτε υπεράκτιες εταιρείες, ούτε σκάφη, ούτε καζίνο, ούτε μπουζούκια, ούτε προκλητική ζωή. Ούτε τίποτα.

ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ; Ασφαλώς όχι!

Τί τελικά έκανα έτσι ώστε να αποφασίσει το Δικαστήριο να πεθάνω στην φυλακή;

Διότι τί άλλο επιθυμείς όταν βάζεις ισόβια σε ένα συνάνθρωπό σου που είναι ήδη 66 ετών;

Τί τελικά έκανα και τιμωρήθηκα τόσα σκληρά;

Ποιος θα πει κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ;

Γι αυτό ομιλώ από την πρώτη ημέρα για ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ!

Αυτά σκέφτομαι και δεν μπορεί να με πιάσει ο ύπνος...»

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σταμάτησε τουλάχιστον να μιλάει για τα τρένα που του σφυρίζουν. Σε αυτό http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=501096 το άρθρο πάντως έχει αρκετά στοιχεία για την συγκάληψη που προσπάθησε να επιβάλει ο φτερωτός ληστής. Ένα μόνο απόσπασμα. Λίγο μεγάλο αλλά ενδεικτικό ου κλίματος που επικρατούσε στο Δήμο (και την Νομαρχία φυσικά)"όταν υπήρξαν οι πρώτοι ψίθυροι πως η μεταφορά των κλεμμένων χρημάτων γινόταν με σακούλες, η ηγεσία του δήμου επιχείρησε να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες από το δημοτικό συμβούλιο την πρόσληψη εταιρείας… σεκιούριτι για να δείξει δήθεν ότι διαφυλάσσει το δημοτικό χρήμα. Και όταν η «επιχείρηση» δεν πήγαινε άλλο, όταν ο ταμίας του δήμου (και τότε στενός συνεργάτης του δημάρχου) συνέχιζε να αγοράζει με τον πενιχρό μισθό του το ένα νυχτερινό κέντρο μετά το άλλο, όταν πλήθαιναν οι καταγγελίες πως κάτι δεν πάει καλά στον δήμο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης κ. Β. Φλωρίδης διέταξε έλεγχο, πράττοντας το καθήκον του.Ο τότε δήμαρχος, για να προλάβει προφανώς την αποκάλυψη του τεράστιου αυτού σκανδάλου, διέταξε και αυτός εσωτερικό έλεγχο! Τι προέκυψε; Βρέθηκε μαύρη τρύπα 1,8 εκατ. ευρώ και οι ευθύνες επιρρίπτονταν στον ταμία κ. Π. Σαξώνη.«Δεν είναι η υπεξαίρεση μόνον 1,8 εκατ. ευρώ, αλλά 50 εκατ. ευρώ, τόσο πολλά χρήματα λείπουν από τα ταμεία» είπε εμπιστευτικώς στον κ. Φλωρίδη η κυρία Αναστασία Τσεμπερά, επικεφαλής των οικονομικών επιθεωρητών που ανέλαβε να διενεργήσει τον οικονομικό έλεγχο. «Δεν πιστεύω ούτε εγώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, ότι τα λεφτά που λείπουν είναι μόνον 1,8 εκατ. ευρώ και ότι στην απάτη είναι μόνον ένας. Τα λεφτά είναι πολλά» λέγεται πως απάντησε ο κ. Φλωρίδης και ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι. Οπερ και εγένετο.Στο μεταξύ, ο ως τότε «ατσαλάκωτος» δήμαρχος καθόταν, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν, σε αναμμένα κάρβουνα. Ηθελε, λένε σήμερα παλαιοί συνεργάτες του, αλλά και στελέχη της ΝΔ, πάση θυσία να τελειώσει γρήγορα η όλη υπόθεση με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του κ. Σαξώνη (τον οποίο ξαφνικά άρχισε να αποκαλεί από στενό του συνεργάτη... «καταχραστή») για το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης όμως κ. Φλωρίδης δεν ασκούσε ποινική δίωξη, περίμενε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των οικονομικών επιθεωρητών, αφού τα πρώτα στοιχεία και οι πληροφορίες που έρχονταν ήταν ότι στη μεγαλύτερη αυτή απάτη ενέχονταν πολλά πρόσωπα, με συμμετοχή και του ίδιου του δημάρχου, και ότι τα λεφτά που έλειπαν ήταν πολλά.Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, έχοντας τότε την πλήρη στήριξη του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, καθώς και του τότε νομάρχη κ. Π. Ψωμιάδη (στην αρχή), δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης για να… καταγγείλει τον κ. Φλωρίδη που καθυστερούσε να ασκήσει ποινική δίωξη για κατάχρηση 1,8 εκατ. ευρώ στον δήμο του. Προχώρησε ακόμη και σε καταγγελία κατά της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για σκόπιμη κωλυσιεργία και απόπειρα... συγκάλυψης. Ζήτησε μάλιστα και την πειθαρχική δίωξη του κ. Φλωρίδη. Και όλα αυτά επειδή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας δεν του έκανε το χατίρι να κλείσει την υπόθεση, οδηγώντας ουσιαστικά στη φυλακή μόνο τον ταμία του δήμου.Ο έλεγχος διήρκεσε αρκετούς μήνες και βρέθηκε ότι πράγματι υπεξαιρέθηκαν 51,2 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζητούσε από τον υπουργό Δικαιοσύνης της ΝΔ να σκίσει το έγγραφο για την παράταση της θητείας του κ. Φλωρίδη ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης."
Προσπαθεί, προσπαθεί να κατανοήσει πώς είναι δυνατόν να καταλογίζεται ευθύνη σε έναν Δήμαρχο για εγκλήματα που συνέβησαν στον Δήμο του. Εδώ που τα λέμε είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά για την Ελλάδα... Το κοιτάει από 'δώ, το τραβάει από'κεί αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει "έχω ευθύνη". Μέχρι και στη φιλοσοφία το έριξε. τίποτα. Το μυαλό του δεν είναι συμβατό με την έννοια της υπευθυνότητας. τεσπα, τι μας πρήζει τώρα; ας κάνει την έφεσή του να τελειώνουμε. Λες και είμαστε όλοι μας δικαστικοί ή αναπνέουμε με την αγωνία του τι κάνει ο Παπαγεωργόπουλος.