To Ποτάμι έκανε δωρεά τα 500.000 ευρώ στο ΕΚΠΑ - Ανακοινώθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη

To Ποτάμι έκανε δωρεά τα 500.000 ευρώ στο ΕΚΠΑ - Ανακοινώθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Τη δωρεά 500.000 ευρώ από το Ποτάμι στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, μέσω της ανάρτησής του στο Facebook, με τη δωρεά αυτή που έγινε δεκτή από τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, νέοι επιστήμονες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, όλα τα χρήματα να διατεθούν σε υποψήφιους διδάκτορες που βρίσκονται στο τελευταίο έτος της εκπόνησης της διατριβής τους ή σε μεταδιδάκτορες που έχουν προσφάτως ολοκληρώσει τη διατριβή τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Πρώτα τα καλά νέα:


Σήμερα θα γίνει η μεταφορά των 500.000€ από το Ποτάμι στο ΕΚΠΑ.


Πεντακόσιες χιλιάδες που θα δώσουν την δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα και να μην ξενιτευτούν.


Η Σύγκλητος έκανε δεκτή την πρότασή μας και όλα τα χρήματα να διατεθούν σε υποψήφιους διδάκτορες που βρίσκονται στο τελευταίο έτος της εκπόνησης της διατριβής τους ή σε μεταδιδάκτορες που έχουν προσφάτως ολοκληρώσει τη διατριβή τους.


Εδώ η απόφαση της Συγκλήτου: http://topotami.gr/h-apofash-ths-sygklhtou-tou-ethnikou-ka.../


Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του Ποταμιού - πρόσφατα στο Χυτήριο - χειροκρότησαν με πάθος την απόφαση του Κινήματός μας. Τονίζω τη λέξη ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ γιατί αυτό είμαστε. Τα στελέχη μας δεν πήραν ποτέ ούτε ένα ευρώ από το Ποτάμι για να είναι στελέχη.


Και προφανώς ούτε εγώ πήρα ποτέ μισθό από το Ποτάμι (ούτε το '14 που δεν ήμουν βουλευτής, ούτε αυτούς τους μήνες του '19 που επίσης δεν είμαι βουλευτής). Αρνηθήκαμε να δημιουργήσουμε μια κομματική γραφειοκρατία που θα αμείβεται. Έτσι καταφέρναμε να έχουμε πλεόνασμα.


Και σήμερα το διαθέτουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Κόντρα στην παράδοση που θέλει τα κόμματα να νοιάζονται μόνο για "τα δικά τους παιδιά".

Αλλά ας μην επεκταθώ.


Θέλω μόνο να κάνω ένα σχόλιο για τη δημοσιότητα που είχε η απόφαση του Ποταμιού να δώσει μισό εκατομμύριο στο ΕΚΠΑ. Ή μάλλον για τη μη-δημοσιότητα. Για πολλά μέσα ενημέρωσης (έντυπα - τηλεοπτικά – ραδιοφωνικά – ιντερνετικά) η είδηση δεν υπήρξε καν. Ή την ξεπέταξαν σε ένα μονόστηλο. Μην μαθευτεί και δημιουργηθεί κακό προηγούμενο. «Μια δωρεά που χαλάει την πιάτσα», όπως σχολίασε κάποια.


Για να εξηγούμαστε όμως. Δεν διεκδικούμε βραβείο για την πράξη μας. Γι' αυτό το λόγο αρνήθηκα την ευγενική πρόταση του πρύτανη Θάνου Δημόπουλου να κάνουμε μια επίσημη συνάντηση όπου θα παρέδιδα την επιταγή – όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα λεφτά μεταφέρθηκαν στα ταμεία του ΕΚΠΑ χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Πείτε το όμως σε όλους αυτούς που σπαταλούν – δανείζονται, δανείζονται - σπαταλούν και μετά κουνάνε το δάκτυλο στους Έλληνες και τους ζητάνε να συμμαζευτούν οικονομικά.

Πείτε το εσείς γιατί αυτοί που πρέπει να τους το πουν είναι και αυτή τη φορά απασχολημένοι.»

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Είναι επαινετέα η πρωτοβουλία του Ποταμιού.Και δείχνει πολιτικό ήθος.Ωστόσο, θα ήταν εξίσου επαιινετέο, αν διέθετε το ποσό για την θεραπεία του 18μηνου παιδιού, που πρέπει περιοριστικά να τεθεί σε θεραπευτική αγωγή μέχρι τα 2 του χρόνια. Υπάρχει δλδ περιθώριο 6 μηνών.Ίσως βέβαια να μην το εγνώριζαν.Πάντως, για τον ίδιο σκοπό, σκέφθηκα αμέσως μόλις το έμαθα, αν ο κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ με τα 2 εκατομύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θα διέθετε κάποιο σημαντικό ποσό για το παιδί.Αυτό σαν ένδειξη της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας στην πράξη. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ.