Παπαγγελόπουλος: Συκοφαντίες - Θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους

Παπαγγελόπουλος: Συκοφαντίες - Θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «γελοία» την κατηγορία για σκευωρία, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες. 

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη συζήτηση για την πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τον ίδιο.

«Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος προαναγγέλλοντας ότι θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του και της Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις ξεκινήσει το έργο της η ειδική επιτροπή.

«Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; Δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;» πρόσθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν εντόπισε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο «εκθέσεις ιδεών». Χαρακτήρισε δε σαθρή την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, για την οποία τόνισε ότι από την ίδια την πρόταση, προκύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική του δίωξη, η εξόντωση και η σε βάρος του πολιτική σκευωρία, ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ, ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται. Κατήγγειλε επίσης ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να «λεκιάσει» και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Είστε αποφασισμένοι να με τελειώσετε αλλά δεν τελειώνω εύκολα» υπογράμμισε και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της τέως εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Ράικου. «Εκτός των άλλων ελαττωμάτων της είναι και ανιστόρητη (...) Ο Ρασπουτιν έμεινε στην ιστορία όχι για μηχανορραφίες (...) για τα φυσικά του προσόντα αλλά και για την θεωρία του ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη εξάντληση και μετά στη θέωση. Είναι προφανές ότι εγώ δεν είπα ποτέ τον εαυτό μου Ρασπούτιν».

 

«Παραπέμψτε με, καταδικάστε με εκτελέστε με άλλα ακούστε με. Αναζητούν εναγωνίως ψευδομάρτυρες ειδικά στο χώρο της δικαιοσύνης για να τους στρατολογήσουν στην εγκληματική τους οργάνωση (...) Τα στοιχεία θα τα πάω στον Άρειο Πάγο για να ζητήσω την προστασία μου της οικογένειάς, μου άλλα και της ίδιας της Δικαιοσύνης».

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί αργά απόψε το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου για τέσσερα αδικήματα:

-Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών
-Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος
-Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος
-Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM