Κουμουτσάκος: Παραλάβαμε 75.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου

Κουμουτσάκος: Παραλάβαμε 75.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου Facebook Twitter
1

«Παραλάβαμε 75.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, μη επεξεργασμένες, μη εξετασθείσες, και έρχονται κατακόρυφα αυξημένα αιτήματα ασύλου από το Μάιο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για την μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ «τη δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα στο μεταναστευτικό» και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι κάθε αίτηση άσυλου σε συνδυασμό με το νομό πλαίσιο και τη νέα διάταξη δυναμικού και υποδομών να φτάσει στο τέλος της και να κρίνεται τελεσιδίκως εντός τριών μηνών.

«Αυτός που παίρνει τελεσίδικα απορριπτική απάντηση από το κράτος ότι βρίσκεται παράνομα στη χώρα είτε επιστρέφεται Τουρκία εάν εμπίπτει στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ή επιστρέφει σε τρίτη χώρα προέλευσης, κάτι που είναι συνθέτη απόφαση, ή παραμένει στα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «νέα πολιτική, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων άλλα και προάσπιση του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων και της χώρας».

Εξηγώντας στη διατύπωση που υπάρχει στα κυβερνητικά μέτρα («μεταναστευτικό πρόβλημα») ο υπουργός εξήγησε ότι «αν κανείς κρίνει από την εθνικότητα των ανθρώπων που φτάνουν στις ακτές των ελληνικών νησιών στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι Αφγανοί, Πακιστανοί, Αφρικανοί, λιγότεροι Σύροι... Δεν έχουν προφίλ πρόσφυγα, άλλα μετανάστη, και αυτή την πραγματικότητα διατυπώνουμε για το μεταναστευτικό πρόβλημα».

«Τα μέτρα σέβονται απολύτως το ευρωπαϊκό πλαίσιο.Αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση είναι να ξεχειλώνουμε τα κριτήρια να χαλαρώνουμε απολύτως τη διαδικασία να εισάγουμε σκόπιμα προσκόμματα για να καλύψουμε μια ιδεοληψία που αγνοεί τη ζωτική ανάγκη της χώρα να αισθάνεται ασφαλής» επισήμανε, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ κυκλοφορούν από την κυβέρνηση, τα πασίγνωστα - και πολιτικά πολύ βαρετά πια - "παραλάβαμε χάος" και "παραλάβαμε καμένη γη".Δεν ήταν μη αναμενόμενο αυτό. Άλλωστε, η πλειοψηφία που έκανε κυβέρνηση την ΝΔ, τους επέλεξε ακριβώς για να αντιστρέψουν αυτά που τώρα τα παρουσιάζουν - προφανέστατα - σαν δικαιολογία, για έλλειψη εφαρμογής αποτελεσματικών μέτρων και γρήγορα.Πάντα υπάρχουν δυσκολίες εφαρμογής μέτρων όταν τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα.Για αυτό υπάρχει επίσης περίοδος χάριτος.Τα πολλά λόγια λοιπόν είναι περιττά. Έργα και μόνον έργα χρειάζονται.Ο κόσμος καταλαβαίνει πότε έληξε η περίοδος χάριτος, ό, τι και να λέει η κυβέρνηση.