Ο Γιάνης Βαρουφάκης τοποθετήθηκε για τις όποιες αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά τη δημοσίευση του πόθεν έσχες του. 

 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, τόνισε πως έχει φορολογηθεί για τα εισοδήματα του και υπογράμμισε πως δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν. 

 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 σημείωσε πως  «το 2015 που έγινα υπουργός κατέρρευσαν τα εισοδήματά μου. Όλα μου τα εισοδήματά πάντα ήταν στο εξωτερικό γιατί εκεί εργαζόμουν. Όλα είναι από άρθρα και ομιλίες. Όλα φορολογούνται στην Ελλάδα με τους υψηλότερους συντελεστές. Το 2016 και 2017 πλήρωσα γύρω στις 500.000 φόρους. Μόνο πέρυσι πλήρωσα φόρο 296.000 ευρώ. Στην δική μου περίπτωση νιώθω περήφανος γιατί τα έφερα όλα εδώ. Μακάρι να υπήρχαν πολιτικοί που να έκαναν εισαγωγή συναλλάγματος».

 

Σχετικά με τα υψηλά έσοδα του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πωλήσεις του βιβλίου του λέγοντας «Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν. Έγραψα ένα βιβλίο που έσπασε τα ταμεία σε όλο τον κόσμο. Έχει μεταφραστεί σε 32 γλώσσες. Θα απολογηθώ γι' αυτό; Μακάρι να πλήρωναν και άλλοι φόρους. Το αν θα μπορώ να αφουγκραστώ τα προβλήματα του κόσμου θα το κρίνει ο λαός».

 

Για τα ακίνητα που περιγράφονται στα πόθεν έσχες του είπε: «Δεν έχω μετοχές. Και αυτά τα 9 ακίνητα δεν ξέρω ποια είναι αυτά. Εγώ έχω ένα σπιτάκι. έχω επίσης, ένα mini, ένα Mazda, τη μηχανή της δική μου, τη μηχανή της Δανάης. Έχω ένα σκάφος 5,85 στην Αίγινα, 29 ετών. Ναι, έχω μια βάρκα».

 

Για την τακτική που ακολούθησε το 2015 υπογράμμισε πως δεν θεωρεί ότι έκανε κάποιο λάθος χειρισμό κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επειδή δεν τηρήθηκαν τα όσα είχαν συμφωνήσει. Είπε χαρακτηριστικά «Δεν είχαμε καμία ζημιά από το 2015. Τα capital controls τα επέβαλλε η ΕΚΤ για να μας πνίξει και να δεχθούμε το μνημόνιο».

 

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in the Room» λέγοντας «Πιστεύω πως ο Σόιμπλε θα δει την ταινία του Γαβρά».