Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το στρατόπεδο Κορίνθου όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το στρατόπεδο Κορίνθου όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες Facebook Twitter
1

Αντιπροσωπεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Κορίνθου, όπου έχουν μεταφερθεί πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έμεναν στις καταλήψεις που εκκενώθηκαν.  

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης και χειρότερες συνθήκες για τους πρόσφυγες σε σχέση με αυτές που ζούσαν πριν. 

«Η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται ότι δε διαθέτει κανένα σχέδιο στη διαχείριση του προσφυγικού. Έδιωξε άρον-άρον οικογένειες με μικρά παιδιά από τις καταλήψεις για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, για να τους φέρει σε ακόμα χειρότερες συνθήκες και μην έχοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό για το αν και σε ποιες δομές φιλοξενίας θα μεταφερθούν και πότε», δήλωσε ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός έπειτα από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του ίδιου, των συντονιστών του Τμήματος Προσφυγικού - Μεταναστευτικού και της ΝΕ Κορινθίας και αλληλέγγυους, στο στρατόπεδο της Κορίνθου, στη νέα άτυπη δομή, που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπου μεταφέρθηκαν χθες οι πρόσφυγες «που εκδιώχθηκαν από καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας», σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «στον χώρο έχουν στηθεί σκηνές και όχι tolls, όπως αρχικά είχε ειπωθεί από τις αρχές. Οι συνθήκες προφανώς και δεν είναι κατάλληλες, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι έρχεται χειμώνας και η διαμονή σε σκηνές θα δυσχεραίνεται όλο και περισσότερο από τη βροχή, το κρύο και την έλλειψη θέρμανσης. Στο σημείο μεταφέρθηκαν χθες περίπου 200 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με μικρά παιδιά». Επίσης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησαν με εκπροσώπους του ΔΟΜ, που έχει αναλάβει τη διαχείριση της δομής. «Η φιλοξενία των ανθρώπων θα είναι προσωρινή, χωρίς να έχει δοθεί στον ΔΟΜ οδηγία για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα. Η αντιπροσωπεία ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για τη σίτιση, τις συνθήκες υγιεινής, την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών και των ευάλωτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και το Κέντρο κράτησης αλλοδαπών στον χώρο του στρατοπέδου και «διαπίστωσε ότι ο αριθμός των κρατουμένων μεταναστών έχει αυξηθεί δραματικά» (840 σήμερα από περίπου 250 τον Ιούλιο, αναφέρουν). Επισημαίνεται ακόμα στην ανακοίνωση πως οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες «δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς από τη μία μόνο γιατρό, τους τρεις νοσηλευτές και τους τρεις εργαζομένους στην καθαριότητα που διαθέτει αυτή τη στιγμή το ΠΡΟΚΕΚΑ».

«Φαίνεται ότι η ΝΔ επαναφέρει τις κλειστές δομές ως βασική πολιτική στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, χωρίς κανένα σεβασμό στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες, τις συνθήκες κράτησης και τους εργαζόμενους», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το στρατόπεδο Κορίνθου όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες" Πηγή: www.lifo.grΚαι ο ΓΑΠ πήγαινε όπου έσκαγαν μύτη φτωχοί και πικραμένοι μέχρι να πρωθυπουργέψει.Έχασε μετά την πρωθυπουργία, αλλά κρίθηκε ότι ήταν καλός άνθρωπος και τον κάνανε πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.ΣΥΡΙΖΑ, καλά το πάτε - και στα δικά σας.