Ξεκινάει το Σάββατο η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Αττική

Ξεκινάει το Σάββατο η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - Φωτογραφία Αρχείου
1

Συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής ξεκινούν αύριο, Σάββατο την αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τη λεωφόρο Μεσογείων.

Η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα γίνει με τη συμμετοχή κλιμακίου της Τροχαίας, του ΕΔΣΝΑ και του Δήμου Παπάγου - Χολαργού και τον συντονισμό θα έχει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Τα κλιμάκια θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί από τη λ. Μεσογείων 156 στο ύψος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (άνοδος), έως τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Η δράση θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής με δικά της μέσα και με τη χρήση καλαθοφόρου οχήματος του ΕΔΣΝΑ για την αφαίρεση του υλικού, με την υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας του οικείου Δήμου και την επίβλεψη της Τροχαίας.

Θα παρίστανται επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης και η εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη. Την Κυριακή στις 5:30 το πρωί συνεργεία του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού θα αφαιρέσουν τις διαφημιστικές πινακίδες από τη Λεωφόρο Κηφισίας.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας αφαίρεσης των πινακίδων ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα και υπογράμμισε πως «παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει αρμοδιότητα στη συγκεκριμένη διαδικασία, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο».

Συνεχάρη τον δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη για την πρωτοβουλία του να αφαιρέσει με δικά του συνεργεία τις διαφημιστικές πινακίδες και κάλεσε τους άλλους δημάρχους να συνδράμουν και αυτοί με τα μέσα που διαθέτουν στο έργο αυτό «για να καθαρίσουμε την Αττική μας».

«Δίνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξει πρόσωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας: «Δεν θα ανεχθούμε να συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο που, εκτός από περιβαλλοντική ρύπανση απειλεί και την ασφάλεια των οδηγών. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τους νόμους θα τον καταγγέλλουμε και θα αποστέλλουμε το φάκελο στον εισαγγελέα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, να το κάνει νόμιμα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Προστιμο στους διαφημιζομενους και χρεωση του κοστους αφαιρεσης θα υπαρξει; Δε νομιζω να αλλαξουν μυαλο αν δε τσουξει η τσεπη. Και εννοειται πως στους παραβατες δε πρεπει να αγνοηθουν τα κομματα.