Αντικαπνιστικός νόμος: Προ των πυλών η πλήρης και αυστηρή εφαρμογή - Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου

Αντικαπνιστικός νόμος: Προ των πυλών η πλήρης και αυστηρή εφαρμογή - Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου Facebook Twitter
4

Συνάντηση προετοιμασίας ενόψει της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.


Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες δράσεις για τη μείωση του καπνίσματος, η «αυστηρή και καθολική εφαρμογή ενός σύγχρονου, σαφούς και πλήρους νόμου κατά του καπνίσματος», καθώς και η προσπάθεια μείωσης των καπνιστών συνολικά.

Αντικαπνιστικός νόμος: Προ των πυλών η πλήρης και αυστηρή εφαρμογή - Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου Facebook Twitter
Αντικαπνιστικός νόμος: Προ των πυλών η πλήρης και αυστηρή εφαρμογή - Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου Facebook Twitter

Όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου, έρευνες επιβεβαιώνουν ότι «η κοινωνία είναι πιο ώριμη από κάθε φορά για την αποδοχή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους». Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί και μία νέα καμπάνια με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης καθώς και ο Επικεφαλής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Γνωρίζω γερμανούς που στην πατρίδα τους υπακούν στους νόμους, τηρούν τον ΚΟΚ και είναι τύποι και υπογραμμοί και όταν ερχονται εδώ ξεσαλώνουν, τρέχουν στους δρόμους και καπνίζουν όπου γουστάρουν. Αρα δεν είναι θεμα λαού, αλλά θέμα τήρησης των νόμων. Στη Γερμανία δεν τολμούν να κουνηθούν.Ας αρχίσουν να ρίχνουν τριάντα χιλιάρικα πρόστιμο σε κάθε επιχείρηση και θα δειτε για πότε κόβεται το κάπνισμα.
Ο Μητσοτάκης έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη σε αυτό το θέμα, αλλά φοβάμαι ότι η διάθεση εφαρμογής του νόμου είναι απλά ανύπαρκτη. Αυστηρή εφαρμογή σημαίνει πραγματικοί, συνεχείς έλεγχοι και πρόστιμα. Πιο πολύ το βλέπω να κάνουν στην αρχή μερικούς ελέγχους μαϊμού και μετά να βγει ο Κικίλιας ως Πόντιος Πιλάτος στα παράθυρα να λέει "τι τα θέλετε κύριε Αυτιά μου όλα είναι θέμα παιδείας, τι να σου κάνει ο υπουργός".
Προχθές χρειάστηκε να πάω στο Εφετείο (Λουκάρεως).Έξω από τις δικαστικές αίθουσες, σε κάθε κολόνα - κάθε περίπου 8 μέτρα δηλαδή - αλλά και στους τοίχους, υπάρχει κολλημένη ανακοίνωση "Απαγορεύεται το κάπνισμα βάσει ... κλπ, κλπ".Παρουσία αστυνομικών οργάνων - άσχετα αν το κύριο μέλημά τους ήταν η διασφάλιση της τάξης -, το κάπνισμα ΠΗΓΑΙΝΕ "ΣΥΝΝΕΦΟ", η κατάσταση ήταν αφόρητη.Αν δεν μπορεί να επιβληθεί η εφαρμογή του Νόμου στα Δικαστήρια, πως θα επιβληθεί στα καταστήματα ;Γιατί, η ωριμότητα της κοινωνίας για το κάπνισμα και η αυτοπειθαρχία της, απλά δεν υπάρχουν.