Την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση στο Ελληνικό, εξέφρασε ο τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Νίκος Παππάς

 

Στον απόηχο της ανακοίνωσης από την Lamda Development, που στοχεύει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 650 εκατομμύρια ευρώ και την ανάληψη του έργου σε ποσοστό 100%, ο Νίκος Παππάς σχολιάζει πως  «η αποχώρηση των δύο ξένων επενδυτών από το Ελληνικό αποτελεί αρνητική εξέλιξη συνολικά για την οικονομία».

 

Χθες, η Lamda Development ανακοίνωσε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με σκοπό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των 650 εκατομμυρίων ευρώ, που «κατά συνέπεια αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%».

«Ευχόμαστε η επένδυση να προχωρήσει και η Lamda Development να καταφέρει να βρει τα χρήματα για να γίνει το έργο», δήλωσε σήμερα ο Νίκος Παππάς. 

 

Κλείνοντας, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε πως η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «είχε πετύχει ρεκόρ ξένων άμεσων επενδύσεων, φέρνοντας παράλληλα την Ελλάδα στην κορυφή της ενεργοποίησης επενδύσεων στο πλαίσιο του "σχεδίου Γιούνκερ"». «Αποδεικνύεται περίτρανα, λοιπόν, ότι η βιώσιμη ανάπτυξη θέλει σχέδιο. Όχι αποσπασματικές χάρες σε ημέτερους, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των όρων προστασίας του περιβάλλοντος», κατέληξε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.