Κικίλιας: Αυστηρή απαγόρευση καπνίσματος και στις παιδικές χαρές

Κικίλιας: Αυστηρή απαγόρευση καπνίσματος και στις παιδικές χαρές Facebook Twitter
2

Αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος στις παιδικές χαρές και σε άλλους ανοιχτούς χώρους, όπου κινούνται παιδιά, θα περιλαμβάνουν οι πρόνοιες της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι τα μέτρα θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους. Για τους παραβάτες θα προβλέπονται πρόστιμα ανάλογα με το παράπτωμα, είπε, ενώ παράλληλα το νομοσχέδιο θα περιέχει κατασταλτικό κομμάτι για ελέγχους κι επιθεωρήσεις.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο πως δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι. «Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο» σημείωσε.

Επισήμανε πως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.

Ο κ. Κικίλιας επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, διευκρινίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σε αυτά τα μέτωπα «δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα», ανέφερε.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM