Μητσοτάκης: «Θα δω την ταινία του Γαβρά αν και νομίζω πως θα είναι μονομερής»

Μητσοτάκης: «Θα δω την ταινία του Γαβρά αν και νομίζω πως θα είναι μονομερής» Facebook Twitter
3

Ερώτηση για τη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα» δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. 

«Θα δω την ταινία του Κώστα Γαβρά, σίγουρα θα έχει κάποιο ενδιαφέρον αν και έχω την εντύπωση πως θα είναι επαρκώς μονομερής. Συμβουλεύω όποιον τη δει να διαβάζει κι άλλα βιβλία για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του '15, για το βαθμό αλαζονείας και ασχετοσύνης της κυβέρνησης που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής», απάντησε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συζητήσει το θέμα, ας κάνει εκείνος πρόταση για σύσταση επιτροπής.Η χώρα διασύρθηκε από την "υπερήφανη" διαπραγμάτευση για να έρθει μετά το δημοψήφισμα και να κάνει μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα ο κ. Τσίπρας και να υπογράψει τρίτο μνημόνιο, με τη στήριξη της ΝΔ. Για να διασκεδάσω λίγο τις εντυπώσεις, θέλω να δω αν στην ταινία του κ. Γαβρά υπάρχουν ο Καμμένος και ο Πετσίτης», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης. 

 
Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η μόνη αλλαγή που θα έκανα στην υπόθεση είναι η εξής: Στην σκηνή της σύλληψης του Μεσσία από τους Ρωμαίους, ο Βαρούφας θα φωνάξει “He’s Spartacus!” και θα δείξει κάποιον άσχετο φουκαρά ο οποίος και θα σταυρωθεί στην θέση του, ανάμεσα στους δύο ληστές—ενώ ο ίδιος θα αναχωρήσει για τουρνέ ανά την υφήλιο.
Κατά την γνώμη μου χαραμίστηκε το βιβλίο του Βαρουφάκη που έγινε «σοβαρή» ταινία από τον Γαβρά. Θα μπορούσε να γίνει ένα πρώτης τάξης μιούζικαλ, κάτι ανάμεσα σε Εβίτα και Jesus Christ Superstar. Σοβαρά το λέω.Έχει όλα τα συστατικά μιας τέτοιου είδους επιτυχίας: έντονες συγκινήσεις (που θα κορυφώνονται με τα μουσικοχορευτικά δρώμενα στο Σύνταγμα), φαντασμαγορικά κοστούμια του πρωταγωνιστή σε στυλ Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (άλλη μεγάλη επιτυχία αυτή, του Andrew Lloyd Weber, δεν ξέρω αν την έχετε υπόψιν σας), μια παιδαριώδη υπόθεση στην οποία οι χαρακτήρες είναι στερεότυπα και απλοϊκά αρχέτυπα: ο πολύ κακός «Καροτσάκιας», οι Γραμματείς και Φαρισαίοι του Γιούρογκρουπ, ο Καϊάφας Ντάισελμπλουμ, ο χαζούλης Απόστολος Πέτρος/Τσε Γκεβάρα/Ιούδας Τσίπρας, ο Πόντιος Πιλάτος Πούτιν, η Δανάη/Μαρία Μαγδαληνή, η Εβίτα/Περιστέρα. (Το Εβίτα δεν το έχω δει, παρεμπιπτόντως εξού και δυσκολεύομαι να βρω περισσότερες ομοιότητες). Στην δική μου βερσιόν ακόμα και ο Πετσίτης και ο Καμμένος θα έχουν θέση (μια και το ζητάει ο κύριος Μητσοτάκης): ως αργυραμοιβός στον Ναό ο πρώτος, ως ημίτρελος Ιωάννης Βαπτιστής ο δεύτερος (στον ρόλο της Σαλώμης ο Κοτζιάς).Ο δε Μεσσίας Βαρούφας με τα φαντασμαγορικά του ρούχα, fabulous: θα μπορούσε να αλλάζει κοστούμι σε κάθε σκηνή, σαν την Priscilla Queen of the Desert. Με έναν καλό λιμπρετίστα (εννοείται ότι προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους ενδιαφερόμενους) θα μπορούσε να γίνει παγκόσμια επιτυχία, μεγαλύτερη και από αυτήν που προμηνύεται για την ταινία του Γαβρά.