Τσίπρας: Στη Νέα Δημοκρατία το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα

Τσίπρας: Στη Νέα Δημοκρατία το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα Facebook Twitter
Eurokinissi
3

«Μέχρι στιγμής, στη Νέα Δημοκρατία, το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχει εκλάβει το ποσοστό των εκλογών ως λευκή επιταγή, για να πάρει ρεβάνς για 4,5 χρόνια μακριά από τα έδρανα της εξουσίας. Μέχρι στιγμής, το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα που βρήκανε και να σαρώνουν το κράτος ως λάφυρο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καρπωθεί τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία και παράλληλα, να ικανοποιήσει τα αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ στα εργασιακά, «ανοίγοντας το δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων». Έκανε λόγο για «καθεστωτική, ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει ο κ. Μητσοτάκης για την εξουσία» και για «έλλειμμα Δημοκρατίας» του πρωθυπουργού, με μεθοδεύσεις που «προδιαγράφουν επιστροφή στα πιο σκοτεινά χρόνια του κράτους της Δεξιάς».

Σε ό, τι αφορά την στρατηγική του πρωθυπουργού για πρωτογενή πλεονάσματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θα ήταν το τυρί στη φάκα των νέων μνημονιακών μεταρρυθμίσεων που θα έμπαιναν ως προϋπόθεση για τη μείωση των πλεονασμάτων».

Μιλώντας την παραπομπή Πολάκη ο κ. Τσίπρας σχολίασε «δείτε ποια ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης. Η παραπομπή Πολάκη σε δίκη επειδή ξεσκέπασε τις αμαρτίες τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ακραίοι που έχουν πάρει τα ηνία, θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την Αριστερά» για να προσθέσει ότι «το έχουν ομολογήσει χωρίς περιστροφές και ο κ. Μητσοτάκης τούς επιβράβευσε υπουργοποιώντας τους έναν προς έναν. Μόνο που αν επιβάλουν αυτή τη γραμμή με το κυνήγι μαγισσών, θα την πατήσουν άσχημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει σκελετούς στα ντουλάπια του, ούτε έχει τίποτα να φοβηθεί».


Όσον αφορά τα εργασιακά, ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει πώς πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ για κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων με τροπολογίες τελευταίας στιγμής, ανοίγοντας τον δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων. «Οι μνημονιακές πολιτικές είναι τελικά το κρυφό πρόγραμμα της Ν.Δ. Το 2012-15 το δικαιολόγησε με το Μνημόνιο, τώρα θέλει να το δικαιολογήσει με τα πλεονάσματα Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προασπιστεί σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που του έχει δώσει ο λαός τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που εκπροσωπεί. Και στη Βουλή και εκτός Βουλής. Θα βρίσκεται εκεί που διακυβεύονται τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την κατάσταση της ΔΕΗ ο κ Τσίπρας τονίζει ότι «ο αρμόδιος υπουργός, αντί να προασπίζεται την ΔΕΗ, το μόνο που κάνει εδώ και δύο μήνες είναι να προχωρά σε πρωτοφανείς αυξήσεις στα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να πρωτοστατεί με καθημερινές δηλώσεις σε μια εξόφθαλμη επιχείρηση απαξίωσης μιας εισηγμένης εταιρίας, λειτουργώντας ως dealer συμφερόντων που θέλουν να αγοράσουν τα φιλέτα της έναντι πινακίου φακής»

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η πρωτοβουλία των κινήσεων για την εκλογή ΠτΔ ως γνωστόν ανήκει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στον πρωθυπουργό» και πρόσθεσε ότι «εγώ, ως γνωστόν ως πρωθυπουργός επέλεξα να προτείνω για τη θέση αυτή έναν πολιτικό που ανήκει στη συντηρητική παράταξη και όχι στη δική μου, ως ένδειξη θεσμικής ευθύνης αλλά και κατανόησης ότι ο ΠτΔ πρέπει να είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής και εκφραστής της ενότητας του έθνους. Και η επιλογή αυτή με δικαίωσε διότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας κατά γενική ομολογία καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ο ίδιος για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν μένουμε απλώς στην Αριστερά. Δεν είμαστε ενοικιαστές της. Είμαστε, θέλουμε να είμαστε, και δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε αυτό, το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην εποχή μας. Η προσπάθεια μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει σε face control. Εχουν θέση όλοι εκείνοι που κατανοούν ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη και μόνο αυτή μπορεί να δώσει την ενέργεια που χρειάζεται μια στρατηγική αλλαγής και κοινωνικής προόδου. Αυτό που απαιτούν οι συνθήκες είναι μια οργανωτική, κομματική, και γι' αυτό βαθιά πολιτική, ηθική και ιδεολογική, όχι ανασυγκρότηση απλά, αλλά επανάσταση. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη τομή, μέσα όμως στη συνέχεια της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πάντα ένα ακόμα σε κίνηση και σε αλληλεπίδραση με τις εξελίξεις» 

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν έχει καταλάβει τίποτα ο Τσίπρας από τις τελευταίες εκλογές. Όλα ανάποδα τα λέει και ελπίζει να τσιμπήσει κανένας ιδεοληπτικος που ονειρευεται ακόμα εκδίκηση για τον εμφύλιο και περιμένει "επιστροφή στα πιο σκοτεινά χρόνια του κράτους της Δεξιάς"!
Τσίπρας: Στη Νέα Δημοκρατία το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα Πηγή: www.lifo.grΕνώ με ΣΥΡΙΖΑ, έ, είχαμε να το λέμε.Βράδυαζε - ξημέρωνε, καινούργια συνταγή, άλλο πιάτο, μην βαρεθούμε.Ειδικά το πρώτο εξάμηνο, οι διεθνούς κύρους σεφ Τσίπρας και Βαρουφάκης το (μας) τελείωσαν.Μας έκαιγε ο Γιάνης, μας άλειφε λάδι ο Τσίπρας.Λουκούμι γίναμε, στεγνοί και υγιεινοί.