Ιός Δυτικού Νείλου: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια στο υπουργείο Υγείας

Ιός Δυτικού Νείλου: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια στο υπουργείο Υγείας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας για να εκτιμηθεί η κατάσταση σε σχέση με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τη σύγκλιση της έκτακτης σύσκεψης γνωστοποίησε σήμερα το πρωί μέσω Twitter ο Βασίλης Κικίλιας. Χθες ο ΕΟΔΥ έκανε γνωστό ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ επιβεβαιώθηκαν 27 κρούσματα μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, έχουν διαγνωστεί συνολικά 158 κρούσματα και οι θάνατοι έχουν ανέλθει σε 15. Την ίδια ώρα, 17 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι με επιπλοκές της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων οι 8 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όπως έγινε γνωστό χθες ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπό το συντονισμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), αναμένεται να εκπονήσουν στρατηγικό σχέδιο για τη θωράκιση της χώρας απέναντι στα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται από τα κουνούπια.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM