Η Αθήνα ακυρώνει NAVTEX της Τουρκίας δεσμεύοντας την ίδια περιοχή

Η Αθήνα ακυρώνει NAVTEX της Τουρκίας δεσμεύοντας την ίδια περιοχή Facebook Twitter
0

Απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας έδωσε η Αθήνα ακυρώνοντας την NAVTEX που εξέδωσε για στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η ελληνική πλευρά εξέδωσε νέα NAVTEX με την οποία δεσμεύεται ο ίδιος γεωγραφικός χώρος για την ίδια ημέρα και ώρα την Τετάρτη, ώστε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν τα πλοία των δυο χωρών στην ίδια περιοχή. Κύκλοι του ΥΠΕΘΑ τονίζουν ωστόσο πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς οι Τούρκοι επιλέγουν κάθε φορά να μην εμφανιστούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

 

Εντωμεταξύ, σε 25 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν την Τρίτη, έξι τουρκικά αεροσκάφη που πέταξαν πάνω από το Βορειοανατολικό και το Κεντρικό Αιγαίο. Μια από τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Τα τουρκικά  F-16 προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Σημειώνεται ότι τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM