Χρυσοχοΐδης: Από το 2017 έχουν συλληφθεί επτά ύποπτοι τζιχαντιστές στη χώρα μας

Χρυσοχοΐδης: Από το 2017 έχουν συλληφθεί επτά ύποπτοι τζιχαντιστές στη χώρα μας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ότι στη χώρα μας την τελευταία τριετία (2017-2019) έχουν γίνει επτά συλλήψεις αλλοδαπών, που χαρακτηρίζονται ύποπτοι για εξτρεμιστική δράση, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, ο υπουργός ανέφερε ότι, κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 - 2019 έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης, είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες, συνολικά επτά άτομα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης: 

«(...)Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιο άτομο, σχετιζόμενο με υποθέσεις τρομοκρατίας, αναζητείται από έτερο κράτος στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας, εκδίδεται σχετικό ένταλμα (Ευρωπαϊκό ή Διεθνές), από την αρμόδια αστυνομική Αρχή του κράτους αυτού, βάσει του οποίου το εν λόγω άτομο παραδίδεται στην Αιτούσα Αρχή.

Σε κάθε δε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ένα άτομο διώκεται διεθνώς ή προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ή/και αποδείξεις για εμπλοκή του σε τρομοκρατικές - εξτρεμιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας προβαίνουν στη σύλληψη και σε όλες τις προβλεπόμενες περαιτέρω δικονομικές ενέργειες ή/και στις απαιτούμενες για την έκδοσή του διαδικασίες.

Επισημαίνεται δε ότι, κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 - 2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά επτά (7) αλλοδαποί».

Μάλιστα, στην ίδια απάντηση, ο υπουργός σημειώνει ότι δίνονται κατευθύνσεις στους αστυνομικούς των περιφερειακών Υπηρεσιών για τη διενέργεια μεθοδικών ελέγχων, τη συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών.

«Επιπλέον, πραγματοποιούνται σχετικές εκπαιδεύσεις του αστυνομικού προσωπικού και ιδίως σε θέματα ριζοσπαστικοποίησης, που ενδεχομένως να οδηγήσουν στο βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, με απώτερο σκοπό την πρόληψη και τον έγκαιρο εντοπισμό ύποπτων ατόμων και δραστηριοτήτων», αναφέρει χαρακτηριστικά, ο αρμόδιος υπουργός.

Απόσπασμα από την απάντηση του υπουργού

Χρυσοχοΐδης: Από το 2017 έχουν συλληφθεί επτά ύποπτοι τζιχαντιστές στη χώρα μας Facebook Twitter
Χρυσοχοΐδης: Από το 2017 έχουν συλληφθεί επτά ύποπτοι τζιχαντιστές στη χώρα μας Facebook Twitter
Χρυσοχοΐδης: Από το 2017 έχουν συλληφθεί επτά ύποπτοι τζιχαντιστές στη χώρα μας Facebook Twitter
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM