Σεισμός

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων - Ιδού η Ρόδος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων - Ιδού η Ρόδος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Για ευθύνες πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιχείρηση οδηγήθηκε στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και έχασε 600 εκατ. ευρώ πουλώντας ρεύμα κάτω του κόστους.

«Πρόθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να μην αποκρύψουν τίποτε για τα αίτια που η επιχείρηση έχει φθάσει στη σημερινή κατάσταση... Θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. 

«Να έχουν μεγαλύτερη πολιτική σεμνότητα οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν σε κατάντημα τη ΔΕΗ και δεν μπορούν να κουνάνε και το δάκτυλο... Η συζήτηση αυτή (για τις ευθύνες) δεν κλείνει, ανοίγει αυτό το θέμα. Δεν είναι κατήγοροι είναι κατηγορούμενοι» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης,

Ο υπουργός είπε  η περικοπή της έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές από το 10% στο 5% ήταν αναγκαία για τη διάσωση της επιχείρησης , ενόψει και της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή στις 24 Σεπτεμβρίου, και δεν θα επιβαρυνθούν με περισσότερα από 2,5 ευρώ το μήνα.

Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αλλά «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές κινούμαστε σε δύο άξονες ένας η ρευστότητα, ο δεύτερος μέτρα εξυγιαντικά, διαρθρωτικά, τα όποια εξειδικεύουμε και θα διαπραγματευτούμε με την Κομισιόν στο αμέσως επόμενο διάστημα».

«Η Δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για τη ΔΕΗ»

 

Η Δικαιοσύνη ξεκίνα έρευνα για την υπόθεση της ΔΕΗ αποκάλυψε την Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές στην έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα 

 

«Όλα στο φως αν θέλει Εξεταστική η κυβέρνηση της ΝΔ. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να δούμε τι έχει γίνει στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης.

«Οι δηλώσεις Χατζηδάκη αποτελούν κίνηση αποπροσανατολισμού για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ύψους 500 εκατ. ευρώ» υποστήριξε ο βουλευτής, επιμένοντας ότι η ΔΕΗ παραμένει κυρίαρχος παίκτης στην αγορά ενέργειας.

Πολιτική
1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια