Επενδύσεις και ανάπτυξη στην ατζέντα των επαφών Μητσοτάκη με Μέρκελ

Επενδύσεις και ανάπτυξη στην ατζέντα των επαφών Μητσοτάκη με Μέρκελ Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ Eurokinissi
1

Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, είναι ο στόχος της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βερολίνο.

Ο πρωθυπουργός που θα βρίσκεται σήμερα το βράδυ στην γερμανική πρωτεύουσα θα συναντηθεί αύριο με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ και με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σόλτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, θα συζητηθούν και οι αναπτυξιακές δράσεις για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030), στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, για αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, έχει ως εξής:

-Στις 11.00 (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Υπουργό Οικονομικών 'Ολαφ Σολτς.

-Στις 13.00 (ώρα Ελλάδας), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM