Συνάντηση Τσίπρα με την Βασιλική Θάνου μετά την αποπομπή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Συνάντηση Τσίπρα με την Βασιλική Θάνου μετά την αποπομπή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
1

Συνάντηση με την αποπεμφθείσα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου έχει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση φέρεται να πραγματοποιείται έπειτα από σχετική επιστολή, που είχε στείλει η ίδια σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι την κυρία Θάνου διαδέχεται ο κ. Ιωάννης Λιανός, έπειτα από πρόταση της κυβέρνησης.

«Οι μάσκες έπεσαν. Η κ. Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της», σχολίαζαν κύκλοι της ΝΔ με αφορμή την επίσκεψη της Βασιλικής Θάνου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι αναφέρει ανακοίνωση για την επίσκεψη

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερωθεί για τα μείζονα θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Επιτροπής».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση το αίτημα που διατύπωσαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για αναβολή της συζήτησης διορισμού του διαδόχου της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Βασικό επιχείρημα των δύο κομμάτων ήταν πως εκκρεμεί η τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η «έκπτωτη» τέως πρόεδρος Βασιλική Θάνου μετά την διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή για τα ασυμβίβαστα του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε αυτή την χώρα, υπήρχαν - και είχαμε ανάγκη σαν κοινωνία - κάποιοι Θεσμοί, που υπήρχε μια "αναστολή", μια επιφύλαξη, ακόμη και να σκεπτόμαστε ότι δεν ήταν αδιάβλητοι.Κορυφαίος Θεσμός αυτής της κατηγορίας η Δικαιοσύνη, η τελευταία καταφυγή του πολίτη.Ένα κατάλοιπο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι - και θα ανατραπεί μόνο με μακροχρόνια προσπάθεια -, ο εθισμός της πολιτικής ζωής στο καταφανές "ροκάνισμα" Θεσμών και Αρχών, για εξυπηρέτηση των "επαναστατικών" φαντασιώσεων των κυβερνούντων...Προς ΝΔ : Ζητείται επαναφορά στην ομαλότητα, όχι "και σεις τα ίδια κάνατε"...