Στο Βερολίνο την Πέμπτη ο Μητσοτάκης - Τι θα συζητήσει με την Άνγκελα Μέρκελ

Στο Βερολίνο την Πέμπτη ο Μητσοτάκης - Τι θα συζητήσει με την Άνγκελα Μέρκελ Facebook Twitter
0

To Βερολίνο θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδια του για μεταρρυθμίσεις και θα βάλει στο τραπέζι το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Καγκελαρίας η Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 12 το μεσημέρι (ώρα Γερμανίας - 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας).

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ οι συζητήσεις «θα επικεντρωθούν σε διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής και Ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα».

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μέρκελ έχουν αναπτύξει ήδη διαπροσωπική σχέση πάντως, καθώς είχαν συναντήσεις στο περιθώριο Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το ταξίδι στη Γερμανία αποτελεί το δεύτερο σταθμό του πρώτου ευρωπαϊκού ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος την Πέμπτη βρέθηκε στο Παρίσι όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM