Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για τον τραυματισμένο δασοπυροσβέστη

Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για τον τραυματισμένο δασοπυροσβέστη Facebook Twitter
Εurokinissi
4

Σφοδρή πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Βασίλη Κικίλια και στον Παύλο Πολάκη με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι η κυβέρνηση θα καλύψει όλα τα νοσήλια του εθελοντή δασοπροσβέστη, που τραυματίστηκε στη τεράστια δασική πυρκαγιά στην Εύβοια

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο τον εθελοντή που υπέστη εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και ανακοίνωσε ότι «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χωράς, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του». 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης, απάντησε στον νυν υπουργό πως η νοσηλεία είναι δωρεάν στο ΚΑΤ, καθώς πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο: «Το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς. Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από τοn Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου...) Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση».

Απάντηση Κικίλια με αιχμές για το Μάτι

«Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας. 

«Θα καλύψουμε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε, «όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που άφησες ακάλυπτους χρόνο τώρα» είπε.  «Τέλος με τα ψέματά σας και τη μικροπολιτική», έγραψε στο τέλος της ανάρτησής του. 

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο κόσμος χάνεται..., αλλά ας μην συνεχίσω.Ευκαιρία βρήκαν και οι δύο, να κάνουν μικροπολιτική με το κόστος περίθαλψης του πυροσβέστη.Κύριοι Κικίλια και Πολάκη, το άμεσο και μακροπρόθεσμο κόστος της απώλειας του δάσους και της πανίδας του πως θα καλυφθεί, για αυτό έχετε να μας πείτε τίποτε αντί να "μαλλιοτραβιέστε" ;Μήπως έχετε να δηλώσετε κάτι - εσείς οι ίδιοι ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ και τα κόμματά σας - σχετικά με την ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΪΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ;
'νταξ καλοκαίρι είναι, θέματα δεν υπάρχουν, ας μην πολυασχοληθούμε με δυο πολιτικούς που μαλλιοτραβιούνται.Να σημειώσουμε μόνο ότι ο συνήθης ύποπτος πετάχτηκε πάλι εκεί που δεν τον σπέρνουν για να επισημάνει ότι αυτός τα έκανε όλα τέλεια (χαχαχα).Πάντως αν περιμένεις από γιατρούς να σου πουν το πως θα αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές, την έκατσες την βάρκα.Οσο για το "μακροπρόθεσμο" κόστος των πυρκαγιών μπορώ να στο πω κι εγώ σήμερα: Είναι ... μεγάλο.Στην τελική, τι σημασία έχει αν το κόστος είναι 2, 5 ή 50 δις;Από την στιγμή που χάνονται ζωές (όχι μόνο ανθρώπων) δεν μπορείς να κοστολογήσεις τίποτα.Ασε που τα δέντρα και το οξυγόνο δεν έχουν ταμπελάκι με τιμούλα πάνω τους. Πόσο κοστολογείς 3 τόνους οξυγόνο;Το πως ο σημερινός άνθρωπος γενικά και οι έλληνες ειδικότερα διαχειρίζονται το περιβάλλον είναι μια κακριά και πονεμένη ιστορία. Την οποία σίγουρα δεν μπορούν να σου αφηγηθούν οι ανωτέρω λογομαχόμενοι πολιτικάντηδες.
Harlan δεν ζήτησα από γιατρούς να μου πουν το πως θα αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές.Μίλησα για πίεση εκ μέρους τους για ΠΡΟΛΗΨΗ, ώστε να εξαλειφθεί ει δυνατόν μακροπρόθεσμα, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ. Και εννοώ συγκεκριμένο νούμερο (όλα είναι μετρήσιμα αν θέλουμε), όχι ότι είναι ...μεγάλο το κόστος. Και διαφωνώ και επιμένω...υπάρχει κόστος, ακόμη και αν δεν χάθηκαν ζωές ανθρώπων ή ζώων.