Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καυτηρίαζε τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

 

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο». Προσθέτει ότι «όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της». Ο κ. Πέτσας καταλήγει ότι οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

 

 

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση με τίτλο «Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)» όπου ασκούσε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου "επιτελικού κράτους": το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», ανέφερε μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου. 

 

 

Σήμερα το μεσημέρι, η κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, για τη θέση του Προέδρου προτάθηκε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος.