Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τα ασυμβίβαστα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού - Απομακρύνεται η Θάνου

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τα ασυμβίβαστα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού - Απομακρύνεται η Θάνου Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού τίθεται πλέον η Βασιλική Θάνου μετά τη δημοσίευση του νόμου που ψηφίστηκε και μεταξύ άλλων προβλέπει συγκεκριμένα ασυμβίβαστα για την επιλογή του πρόεδρου και των μελών της εν λόγω επιτροπής.

Στο ΦΕΚ, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως , συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται πως η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί καθώς και ότι δεν δύναται να απομακρυνθεί από τη θέση της. Ωστόσο, η δημοσίευση του ΦΕΚ και η αναδρομική ισχύς των ασυμβιβάστων που επεξηγούνται σε αυτό, οδηγούν τη Β. Θάνου εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM