Συνεργάτης Σαμαρά: Οι εισαγγελείς έσπασαν τραπεζικές θυρίδες συγγενών για τη Novartis

Συνεργάτης Σαμαρά: Οι εισαγγελείς έσπασαν τραπεζικές θυρίδες συγγενών για τη Novartis Facebook Twitter
Ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Νίκος Τσούτσιας (αριστερα), αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της έρευνας σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού για την υπόθεση Novartis (EUROKINISSI)
2

Στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της έρευνας σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Ο φάκελος για τον πρώην πρωθυπουργό τέθηκε ήδη στο αρχείο και, όπως λέει τώρα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Α.Σαμαρά, Νίκος Τσούτσιας, υπήρξε μία περίοδος που η εισαγγελία διαφθοράς είχε θέσει στο «μικροσκόπιο» τα περιουσιακά στοιχεία όχι μόνο του ίδιου, αλλά και της συζύγου του Γεωργίας Σαμαρά καθώς και του αδερφού του Αλεξάνδρου. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσούτσιας υποστήριξε πως οι εισαγγελικές αρχές είχαν προβεί στην παραβίαση των θυρίδων της συζύγου και του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, μετά τα υπονοούμενα μαρτύρων για βαλίτσες με χρήματα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τσιούτσια, οι διωκτικές αρχές παραβίασαν τη θυρίδα της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού, ενώ εκείνη βρισκόταν στις Βρυξέλλες, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όπως είπε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, οι εισαγγελικές αρχές είχαν τότε επικοινωνήσει με την Γεωργία Σαμαρά, ζητώντας της άδεια να ανοίξουν τη θυρίδα που διατηρεί σε τραπεζικό υποκατάστημα, ώστε να ελέγξουν για τυχόν αδικαιολόγητα περιουσιακά στοιχεία. 

Η κα Σαμαρά τους είχε απαντήσει ότι βρίσκεται στο εξωτερικό συνοδεύοντας τον σύζυγό της, δηλώνοντας πρόθυμη να πάρει την πρώτη πτήση για Ελλάδα προκειμένου να τους διευκολύνει. Όταν όμως έφτασε στην Αθήνα και πήγε στην τράπεζα, διαπίστωσε ότι η θυρίδα της ήταν σπασμένη, καθώς οι αρμόδιες αρχές επέλεξαν να την παραβιάσουν αντί να περιμένουν.

«Υπήρχε κατάθεση μάρτυρα η οποία τυπικά δόθηκε το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου και συμπληρωματικά το πρωί της 5ης Φεβρουαρίου». Στις 4 Φεβρουαρίου, «ο κ. Τζανακόπουλος όλως τυχαίως βρέθηκε στον Άρειο Πάγο και το βράδυ της επομένης ημέρας, 5 Φεβρουαρίου, ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε τη γνωστή δήλωση, αφού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό - και υπενθυμίζω ότι ο κ.Πολάκης είχε βγει και είχε πει ότι "γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ψευδομάρτυρες"».

«Δεν έπρεπε να γνωρίζει κανένας, σε μια δικαστική έρευνα δεν μπορεί να γνωρίζει κανένας ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο αναπληρωτής υπουργός, ούτε ο υπουργός Υγείας, ούτε ο υπουργός επικρατείας ούτε κανένας», λέει ο κ. Τσούτσιας που αποκαλύπτει ότι οι λογαριασμοί ανοίχτηκαν χωρίς τίποτα το ενοχοποιητικό, σχολιάζοντας πως έγιναν και «μη πολιτισμένες κινήσεις». 

«Όχι μόνο διερευνήθηκαν οι λογαριασμοί όλοι του κ. Σαμαρά και της οικογένειά του, αλλά υπήρξαν και γεγονότα και κινήσεις μη πολιτισμένες (...) Είναι προφανές ότι από την ώρα που ήταν στο εξωτερικό (σ.σ η κα Σαμαρά) δεν μπορούσε να ανοιχτεί η θυρίδα έπρεπε να επιστρέψει και αντί να περιμένει λίγες ώρες μέχρι να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψει έσπασε τη θυρίδα».

Στο πλαίσιο των ερευνών για την περιουσία του πρώην πρωθυπουργού και των στενών συγγενών του, οι εισαγγελικές αρχές λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο και με την τραπεζική θυρίδα του ασθενούς, τότε, Αλέξανδρου Σαμαρά, που την περίοδο της έρευνας είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Μιλώντας για τον ίδιο εισαγγελέα λέει πως «"έσπασε" τη θυρίδα και του αδερφού του κ. Σαμαρά όταν ήταν στο νοσοκομείο. Μπορούσαν να περιμένουν, μπορούσαν να βάλουν έναν αστυνομικό για αυτό μιλάω για μη πολιτισμένα πράγματα και για απόλυτη στοχοποίηση». Όπως τονίζει ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και στις δύο περιπτώσεις οι αρχές δεν βρήκαν κάτι το ενοχοποιητικό που να στοιχειοθετηθεί. 

Χθες, λίγη ώρα μετά την απόφαση της Εισαγγελίας να θέσει στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε πιθανή εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «γελοία σκευωρία» που αρχειοθετήθηκε και τυπικά «με μεγάλη καθυστέρηση». «Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis», κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια