Θάνου: Δεν παραιτούμαι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο

Θάνου: Δεν παραιτούμαι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εξέφρασε η Βασιλική Θάνου με νέες δηλώσεις της.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η κα Θάνου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο τη στοχοποιεί κάνοντας λόγο για προσπάθεια «βίαιης αποπομπής της» από την θέση που ανέλαβε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. «Θεωρώ όλη αυτή η εμπάθεια αποδεικνύει τον ισχυρισμό περί φωτογραφικής διάταξης», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως η επίμαχη τροπολογία αφορά μόνο σε μία από τις 22 Ανεξάρτητες Αρχές. «Δεν τους ενδιαφέρει η αμεροληψία και η ανεξαρτησία των υπόλοιπων αρχών», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Οι διορισμοί που προκάλεσαν αντιδράσεις

Το 2014, η Βασιλική Θάνου είχε τοποθετηθεί αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και το 2015 διορίστηκε πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, σε μία κίνηση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις καθώς «παρακάμφθηκαν» 9 αρχαιότεροι για τη συγκεκριμένη θέση. Δέκα ημέρες μετά την συνταξιοδότησή της ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, τοποθετήθηκε ως άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αργότερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παρά τις διαμαρτυρίες της τότε αντιπολίτευσης.

«Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο, δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα»

Απαντώντας στις επικρίσεις για τον διορισμό της στην Γενική Γραμματεία, τόνισε πως «όλοι σε αυτά τα γραφεία, υπηρετούν επιλεγόμενοι από τον πρωθυπουργό ή είναι τεχνοκράτες. Τεχνοκράτης ήμουν κι εγώ». «Δεν υπήρξα ποτέ κομματικό πρόσωπο με την έννοια που θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ», κάνοντας λόγο για «υποκειμενικό και αυθαίρετο» προσδιορισμό της Πειραιώς και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Χαρακτηρίζοντας «πολύ άκομψο» τον τρόπο που εκφράστηκαν κυβερνητικά στελέχη στην Επιτροπή της Βουλής, αναφέρθηκε ειδικά στον Μάκη Βορίδη, που είχε σχολιάσει ότι η κα Θάνου «γοητεύτηκε και πήγε αμισθί στο γραφείο του Πρωθυπουργού». Η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να «σέβεται τις θεσμικές ιδιότητες»: «Δεν έχει αμφισβητήσει κανείς την συνεισφορά μου τα τελευταία 42 χρόνια».

«Προσπαθούν να ευτελίσουν το ότι πήγα αμισθί. Πήγα επειδή ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είχα. Δεν με ενδιέφερε ποιος ήταν Πρωθυπουργός, πήγα να συνεισφέρω στον αγώνα που έδινε ο Πρωθυπουργός να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Πήγα αμισθί ακριβώς για να μην μπορούν μετά να μου προσάψουν αυτά για τα οποία να με κατηγορούν τώρα».

Μιλώντας για τις απολαβές της από την τρέχουσα θέση της, σημείωσε πως παίρνει 100 ευρώ λιγότερα από την σύνταξη που έπαιρνε και τώρα έχει ανασταλεί. Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις που είχε κάνει προ δεκαετίας, παραδέχθηκε ότι το 2009 είχε πει ότι κανένας δικαστικός «δεν πρέπει να παίρνει θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή ή σε άλλη δικαστική θέση».

«Από τότε όλοι οι πρόεδροι Ανεξαρτήτων Αρχών είναι δικαστικοί κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ότι ο δικαστής έχει την εμπειρία, οπότε είπα κι εγώ γιατί να επιμένω στο αντίθετο;», είπε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, στην ερώτηση για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί, ώστε να διευκολύνει την προβλεπόμενη διαδικασί ξεκαθάρισε ότι θεωρεί παράνομη τη σχετική διάταξη: «αν παραιτηθώ, είναι σαν να συμπράττω στην παράνομη διάταξη. Γι'αυτό δεν παραιτούμαι».

 
Πολιτική
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
«Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο, δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα» Πηγή: www.lifo.grΣε λίγο θα μας πει - αν το αμφισβητούμε -, ότι αφού δεν έχει κομματική ταυτότητα, αυτό αποδεικνύει ότι είναι υπερκομματική.Μάλλον νομίζει ότι ακόμη δικάζει με το γράμμα του νόμου.Ε και εμείς, επειδή είμαστε μεγαλόψυχοι, επιτρέπουμε στον οποιονδήποτε να έχει ένα κρυφό καμάρι...
"Πήγα αμισθί ακριβώς για να μην μπορούν μετά να μου προσάψουν αυτά για τα οποία να με κατηγορούν τώρα"Βεβαια οτι καταφερε με καποιο τροπο να παρακαμψει 9 αρχαιοτερους για πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου και μετα πηγε Προεδρος στην Επιτροπη ανταγωνσιμου τυχαιο γεγονος ηταν, η υποψια οτι τα εχει κανει πλακακια με τον Αλεξη ειναι τυχαια.Το θεωρω παντως γελοιο το ποσο αρρωστα κολλημενοι με την καρεκλα ειναι ολοι οσοι συμμετείχαν στην φαρσοκωμωδια της περιοδου Συριζα-ΑΝΕΛ, σχεδον χρειαζεται χειρουγικη επεμβαση για να ξεκολλησουν.