Νίκη Κεραμέως για πανεπιστημιακό άσυλο: Είσοδος με κάρτα για τους φοιτητές

Νίκη Κεραμέως για πανεπιστημιακό άσυλο: Είσοδος με κάρτα για τους φοιτητές Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
5

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εξήγησε σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα, το σχέδιο της κυβέρνησης για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και επέμβαση των Αρχών όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις, με ταυτόχρονη εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος εισόδου η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο ουσιαστικά «για αποκατάσταση της πραγματικής έννοιας του ασύλου».

Όπως εξήγησε, πλέον όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις, οι αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν όπως συμβαίνει σε κάθε δημόσιο χώρο, σημειώνοντας πως «δεν νοείται το πανεπιστήμιο να είναι καταφύγιο για όσους τελούν αξιόποινες πράξεις».

Σχετικά με την αποκατάσταση του ασύλου, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως τις προσπάθειες θα ενισχύσουν ενέργειες όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος εισόδου σε επιμέρους χώρους κ.ο.κ., ζητήματα που θα συζητηθούν με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί...Σε μια νεολαία, την οποία έχουμε οδηγήσει σε τέλμα, με αποκλειστικό σκοπό των περισσότερων νέων να σηκωθούν να φύγουν όταν ολοκληρωθούν οι σπουδές τους από τη χώρα μας, χωρίς καμία διάθεση προσφοράς τους σε αυτή, μάλιστα με χαρακτηριστικό (διαχρονικό και φυσιολογικό) γνώρισμα της εφηβικής (15-18) και μετεφηβικής ηλικίας (18-22) είναι η κάθε αντίδραση (και «επανάσταση») δι' ασήμαντον αφορμήν (όπως ονομάζεται, «επαναστάτες χωρίς αιτία»), καθότι, αποδεδειγμένα δεν λύνονται σοβαρά ζητήματα του κλάδου της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και παιδείας, ούτε επιχειρείται κατά προσέγγιση η όποια λύση τους, με αυτά τα άκρως ανόητα μέτρα, ηλεκτρίζεται ακόμη περισσότερο η έκρυθμη κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.Η κάρτα ή η κάθε κάρτα εισόδου, όπως και κάθε άλλο δευτερεύον μέτρο, θα ήταν αποδεκτά και χρήσιμα αν και εφόσον είχα λυθεί καίρια και ουσιαστικά προβλήματα, με άμεση ανταποδοτικότητα προς τους σπουδαστές και ακαδημαϊκό προσωπικό, καθιστώντας σωστές και αξιοπρεπείς συνθήκες, πάσης μορφής και φύσεως στα εθνικά μας, ακαδημαϊκά ιδρύματα.Το πρόβλημα δεν είναι το άσυλο, το πρόβλημα είναι η γενικευμένη λάθος νοοτροπία που έχουμε ως κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης και της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και συνθηκών αυτής. Ένα από τα πρώτα που θα έπρεπε να περιοριστούν, αν και πάρα πολύ ευαίσθητο ζήτημα είναι ο φοιτητικός συνδικαλισμός (χωρίς να διαφωνώ και ορθώς υφίσταται), ο οποίος όμως έχει παρερμηνευτεί (όπως και το άσυλο) και καταχράται σε μεγάλο βαθμό, καθώς χρησιμοποιείται, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μεταπολιτευτικά, από κομματικούς φορείς ως «κομματικός σωλήνας», ως προθάλαμος κομματικών στελεχών και παρότι τα τελευταία, αρκετά χρόνια, η συμμετοχή του μεγαλύτερου ποσοστού φοιτητών στο κομμάτι αυτό είναι πολύ μικρό, εντούτοις ο βαθμός κομματικού επηρεασμού ή δημιουργίας συγκεκριμένων δυναμικών και καταστάσεων μέσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα είναι δυσανάλογα ισχυρός. Το ίδιο ισχύει και για το διδακτικό-ακαδημαϊκό προσωπικό για το οποίο επικρατεί ένα πολύ ιδιαίτερο και ιδιόμορφο καθεστώς εδραίωσης του, κυρίως χωρίς καμία αξιολόγηση της συνεχούς ή όχι αποδοτικότητας του.
Νίκη Κεραμέως για πανεπιστημιακό άσυλο: Είσοδος με κάρτα για τους φοιτητές Πηγή: www.lifo.grκαι πώς θα μπουν τα παιδιά που κρατάνε ρόπαλα με μινιον σημαιάκια στις άκρες;
Τι να μας πεις κι εσύ που δεν πέρασες ούτε απ΄έξω!... Πηγή: www.lifo.grΧαχα, πάλι μέσα έπεσες!Θες να συγκρίνουμε τις δημοσιεύσεις μας;Πάντως, κάνεις μπαμ ότι θήτευσες σε τραπεζάκι φοιτητικής παράταξης με σήμα κατατεθέν τις προκηρύξεις σεντόνια.Ωραία χρόνια ανέμελα. Εεεε;
@ σκύλος 29.7.2019 | 18:36Σκύλε, φρόντισε να διευρύνεις λιγάκι την κριτική σου σκέψη σου (και ορίζοντας) γιατί δεν το ΄χεις, αγγίζοντας τα όρια της... γραφικότητας.Να σε ενημερώσω ότι ποτέ δεν είχα καμία επαφή με φοιτητικές παρατάξεις τις οποίες απεχθανόμουν για συγκεκριμένους λόγους. Επίσης είχα την τύχη να συνεχίσω και να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό.Διάβασε τι έγραψα πιο πάνω...είναι σοβαρό σχόλιο αυτό που έγραψες;;.. ..«και πώς θα μπουν τα παιδιά που κρατάνε ρόπαλα με μινιον σημαιάκια στις άκρες;»...Μόνο εμπάθεια διακρίνεται σε αυτό και τίποτα άλλο, ουσιαστικό.Ρεαλιστικά αν το δεις η κάρτα δεν θα περιορίσει στο παραμικρό την είσοδο εξτρεμιστικών, παραβατικών ή οποιοδήποτε άλλων ατόμων ή (κομματικών) ομάδων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και λοιπών χώρων τους. Η είσοδός τους σε αυτά δεν είναι μόνο πρακτική αλλά κυρίως ως ένα χρόνιο καθεστώς μιας στρεβλής, «παραδοσιακής», μεταπολιτευτικής νοοτροπίας. Επαναλαμβάνω, διάβασε τι έγραψα πιο πάνω ή κάνε τον κόπο να το διαβάσεις ξανά... (Τι να κάνω;.. ..είναι περισσότερο της μία παραγράφου...).