Άδωνις Γεωργιάδης: Τα capital controls ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα capital controls ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
0

Την πλήρη άρση των capital controls υπενθύμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι Έλληνες βγάζουν λεφτά από τα στρώματα και τα ξαναβάζουν στις τράπεζες», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως «η χώρα επιστρέφει με βήμα ταχύ στην κανονικότητα», προσθέτοντας σχετικά με τα capital controls πως «ήταν το τίμημα για το ότι ήρθε στην εξουσία μια ανεύθυνη κυβέρνηση». «Όσο υπάρχει ο νόμος αυτός, με μία απλή υπουργική απόφαση μπορεί να δεσμευτούν τα χρήματα όποιου επενδυτή τα φέρει και έτσι όσο υπάρχει αυτός ο νόμος, κανένα σοβαρό κεφάλαιο δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, λέγοντας πως όσα ισχυριζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση ότι το έργο είναι «ένα βήμα πριν, ήταν ανέκδοτο». «Η κυρία Πέρκα αγωνίστηκε πολύ σκληρά και μπράβο της αλλά το κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελε την επένδυση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «η μπουλντόζα για να μπει έχει μια διαδικασία» και πως «στόχος μας είναι να μπει η μπουλντόζα εντός του 2019, γι' αυτό εργαζόμαστε. Μιλάμε για απίστευτο νομικό μπουρδούκλωμα. Με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, κάνουμε αγώνα και προχθές, μετά από 2,5 ώρες συσκέψεων, πετάγεται ένας και λέει ότι πρέπει να γίνει και αυτό το συμβούλιο. Αυτά θα τα τελειώσουμε. Το Ελληνικό θα γίνει και θα γίνει γρήγορα, γιατί για το μέγεθος του έργου, πάμε πολύ γρήγορα».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ