Ο γ.γ. Τουρισμού απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ και τα περί «νοσταλγού της Χούντας»

Ο γ.γ. Τουρισμού απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ και τα περί «νοσταλγού της Χούντας» Facebook Twitter
0

Ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης απάντησε για το σημερινό δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που τον χαρακτήρισε «νοσταλγό της Χούντας»

«Όσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λούλης.

Και προσθέτει: «Τους όψιμους επικριτές μου, τους παραπέμπω στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Εκεί θα βρουν 60 εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων από εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καραγιάννης».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα τον Κωνσταντίνο Λούλη, με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, που κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τον νέο γ.γ. Τουρισμού και τίτλο «Υμνητής της χούντας, θαυμαστής του Παπαδόπουλου». 

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων πως  το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να αποπέμψει άμεσα τον κ. Λούλη. «Σε κάθε άλλη περίπτωση οι ρητορικές του διακηρύξεις αποδεικνύονται συγχωροχάρτια για τους νοσταλγούς της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τις σύγχρονες σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο δημοσίευμα της ΕφΣυν αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «υπάρχει και μια άλλη πτυχή του προφίλ του Κων. Λούλη, η φιλία που απέκτησε με τον Παπαδόπουλο όταν ο τελευταίος ήταν στη φυλακή και η υιοθέτηση από τον κ. Λούλη όλης της γνωστής προπαγάνδας υπέρ της χούντας, μέσα από την οποία προσπαθεί να σχετικοποιήσει, με προκλητικό τρόπο, την κατάλυση της δημοκρατίας και τα πεπραγμένα του δικτατορικού καθεστώτος».

«Ο θαυμασμός του Κων. Λούλη για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο είναι απολύτως εμφανής στο βιβλίο που εξέδωσε το 2015 ("Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα", εκδόσεις Ψυχογιός)», συνεχίζει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως το θέμα ανέδειξε πρώτος ο τοπικός ιστότοπος του Βόλου Magnesia News (21.6.2019). «Πράγματι, όπως διαβάζουμε στο βιβλίο, ο Κων. Λούλης αναφέρεται στη "φιλική προσωπική σχέση" που απέκτησε με τον Παπαδόπουλο όταν άρχισε να τον επισκέπτεται στη φυλακή, κάτι που, όπως λέει, έκανε τακτικά για 9 χρόνια. O κ. Λούλης δηλώνει σήμερα εντυπωσιασμένος από τις συζητήσεις μαζί του, ενώ πείστηκε και για όλα όσα υποστήριζε ο δικτάτορας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM