Υπουργικό συμβούλιο: Tι αποφάσισε για Δικαιοσύνη και αλλαγές στη φορολογία

Υπουργικό συμβούλιο: Tι αποφάσισε για Δικαιοσύνη και αλλαγές στη φορολογία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε  το πρώτο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σημερινό υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα να προτείνει στη βουλή τρεις υποψηφίους για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας αυστηρά μεταξύ των 6 αρχαιότερων -για κάθε θέση- ανώτατων δικαστών με βάση την επετηρίδα.

O υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε το διυπουργικό νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της ομαλής διακυβέρνησης των Δήμων και των Περιφερειών λόγω της ακυβερνησίας που απειλεί να προκαλέσει στην αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική.

Ακολούθως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τις λεπτομέρειες του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου, που θα κατατεθεί το βράδυ της Παρασκευής και, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει τη μείωση ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Ακόμη, το υπουργικό συμβούλιο ενημέρωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για τις εξελίξεις στο θέμα του Brexit.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς κατευθύνσεις στους υπουργούς που έχουν να κάνουν με τις οικονομικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα ο κ Μητσοτάκης είπε στους υπουργούς ότι «είναι αναγκαία η ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η πιστή προσήλωση στο κυβερνητικό πρόγραμμα, δεδομένης και της εμπιστοσύνης που ήδη αποτυπώνεται στις διεθνείς αγοράς για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης».

Στο πλαίσιο αυτό τους ζήτησε «να τηρήσουν απαρέγκλιτα τους προϋπολογισμούς των υπουργείων τους στους εναπομείναντες μήνες του 2019 και να μην υπερβούν τα αυστηρά όρια των προβλεπόμενων δαπανών, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των πρώτων στόχων που θα οδηγήσουν τη χώρα σε οριστική έξοδο από το φαύλο κύκλο της κρίσης και της αναιμικής ανάπτυξης.

Σημειώνεται τέλος ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η αίθουσα που θα διεξάγονται τα υπουργικά συμβούλια θα ονομαστεί την επόμενη εβδομάδα «αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου» στη μνήμη του πρόωρα χαμένου νομικού και δημόσιου λειτουργού ο οποίος υπηρέτησε με σπάνια συνέπεια κα ανεπίληπτο ήθος το δημόσιο συμφέρον.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM