«Έκπληξη και δυσαρέσκεια» εκφράζει μέσω επιστολής η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα για τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.


Ειδικότερα, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Μαρουάν Τουμπάσσι έκανε την ακόλουθη δήλωση εκφράζοντας την έκπληξη και δυσαρέσκειά του στις πρόσφατες δηλώσεις του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη στις οποίες ανέφερε ότι , «ως μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μου της Knesset, του Ισραηλινού Κοινοβουλίου, έχω τρεις διαδοχικές χρονιές εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής να καταστεί μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης....», «...Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει αρθρογραφήσει υπέρ της μεταφοράς της Ελληνικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ», «...Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει τοποθετηθεί εναντίον της καταδίκης του Ισραήλ για τα περιστατικά στη Γάζα..».

 

Ο πρέσβης Τουμπάσσι θέλει να υπενθυμίσει τις πάγιες και ιστορικές θέσεις του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και των προέδρων της και ιδιαίτερα του σημερινού της Προέδρου και Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά το Παλαιστινιακό ζήτημα.

 

Οι πάγιες και ιστορικές θέσεις της Ν.Δ. διατυπώθηκαν ξεκάθαρα και στην συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στις 16-04-2019 ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον νέο Πρωθυπουργό του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Mohammad Shtayyeh, στην οποία επεσήμανε την πάγια υποστήριξη του ίδιου και του κόμματός του στην Λύση των δυο κρατών για ένα Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

 

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βορίδη όχι απλά δεν εκφράζουν τις προαναφερθείσες και πάγιες θέσεις του κόμματος της ΝΔ αλλά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το αίσθημα του ελληνικού λαού και είναι πρόδηλα αντίθετες με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας όσον αφορά στην Ιερουσαλήμ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και όλων των Διεθνών Οργανισμών και του Διεθνούς Δικαίου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ