Επίσημα νέος Έλληνας επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Επίσημα νέος Έλληνας επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μαργαρίτης Σχοινάς Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τον Μαργαρίτη Σχοινά πρότεινε για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου, για την απόφαση του αυτή ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα διαδεχτεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, ωστόσο όπως φαίνεται δεν θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να επιθυμεί η Ελλάδα αυτή τη φορά να αναλάβει ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς (28 Ιουλίου 1962 - Θεσσαλονίκη) υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη ΝΔ. Το 2010 διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατάγεται από τη Φούρκα Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και του Κολλεγίου της Ευρώπης 1985-1986. Δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και ηγήθηκε σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως προϊστάμενος του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου, Μάρκου Κυπριανού, από το 2004 έως το 2007. Τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων.

Δίπλα στον πρόεδρο της Κομισιόν που χειρίστηκε την ελληνική κρίση, ο Μαργαρίτης Σχοινάς διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στο μπλοκ του ευρώ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM