Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου Facebook Twitter
0

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η είδηση της επικείμενης αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου

Το κυβερνών κόμμα κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα που πέρασε από την Βουλή με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να απαντά πως οι συγκεκριμένη ισχυρισμοί της ΝΔ είναι «αστείοι» και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, την ώρα που η αποφυλάκιση του Φλώρου «προκαλεί το πανελλήνιο».

Ο Αριστείδης Φλώρος που εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών για την υπόθεση της Energa θα αποφυλακιστεί, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής της ποινής που είχε υποβάλει. Tο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Αριστείδη Φλώρου, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως. Ο Φλώρος είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου ενώ πέρυσι είχε βγει για μικρό χρονικό διάστημα από τις φυλακές, κάνοντας χρήση πιστοποιητικών αναπηρίας, που είχαν αποδειχθεί πλαστά.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας απέδωσαν την αποφυλάκιση στον νέο Ποινικό Κώδικα:. «Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται», επισημαίνουν από την Πειραιώς. «Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και σύσσωμης της αντιπολίτευσης», προσθέτουν καταλήγοντας πως η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί ότι θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα μέσα στις επόμενες ημέρες. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται προκαλώντας το πανελλήνιο
«Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού από τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται προκαλώντας το πανελλήνιο», τονίζει με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Αντί η ΝΔ να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη για δήθεν αποφυλάκισή του με τον νέο Ποινικό Κώδικα οφείλει να απαντήσει άμεσα:

-Ήταν ο κ. Δημητριάδης ο δικηγόρος που έφτιαξε τις offshore της οικογένειας Φλώρου την περίοδο που έλαβε χώρα το σκάνδαλο της Energa;

-Ποιοι ήταν οι δικηγόροι που επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα τον κ. Φλώρο στη φυλακή; Εάν δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης, ίσως να μπορεί να απαντήσει ο κ. Δημητριάδης.
-Έχει κληθεί σε απολογία εδώ και έναν χρόνο για τα πλαστά πιστοποιητικά; Εάν όχι, και για αυτό ο νέος Ποινικός Κώδικας φταίει;
-Γιατί ο κ. Φλώρος είχε εξασφαλίσει αναστολή εκτέλεσης ποινής (κάθειρξη 13 ετών) για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου, πολύ πριν καν τεθεί σε διαβούλευση ο νέος ΠΚ; Και για αυτό ο νέος Ποινικός Κώδικας φταίει;».

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτει τους ισχυρισμούς της ΝΔ και «των φίλα προσκείμενων Μέσων της πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα και για αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ». Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει πως οι κατηγορίες της ΝΔ εκτός από αβάσιμες είναι και αστείες και συνεχίζει πως «ο εξορθολογισμός του Ποινικού Κώδικα για τους καταχραστές του Δημοσίου, μετά και την "υπόθεση της καθαρίστριας" δεν έφερε καμία ουσιώδη αλλαγή στο θεσμό της αναστολής εκτέλεσης της ποινής για τους καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης».

«Και προφανώς ο εξορθολογισμός αυτός δεν αρκεί από μόνος του για να οδηγηθεί οποιοδήποτε δικαστήριο σε μια τέτοια κρίση, όπως η σημερινή για τον κ. Φλώρο. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η πρόταση του Εισαγγελέα του δικαστηρίου ήταν να απορριφθεί η σχετική αίτηση. Η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην "κανονικότητα" που είχε υποσχεθεί η ΝΔ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φλώρος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος ως ηθικός αυτουργός για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επικεφαλής του νομικού τμήματος της Εθνικής Τράπεζας, Γεωργίου Αντωνοπούλου. Για αυτή την υπόθεση του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών. Όπως σχολιάζει ο δικηγόρος του Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας, «η νέα εποχή για τη Δικαιοσύνη ξεκίνησε πολύ άσχημα». Ο Φλώρος είχε υποβάλλει αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση και το δικαστήριο το έκανε ομόφωνα δεκτό.

Πέρυσι, το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας είχε κάνει δεκτή την έφεση που είχε ασκήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης και διατάχθηκε έρευνα από από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τις ιατρικές γιατρών που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67% στον Φλώρο. Λίγους μήνες αργότερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για έντεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων.

Με περιοριστικούς όρους
Οι δικαστές του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ. Αν και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση, οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα που ανεπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Βας. Χειρδάρης και Ηλ. Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, με τον νέο Ποινικό Κώδικα η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βαση τον νόμο περι καταχραστών δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα. Με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δυο ελαφρυντικά, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή με τα ίδια ελαφρυντικά που τελικά θα του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη.

Παράλληλα οι συνήγοροι επισήμαναν πώς ο πελάτης τους ήδη εχει εκτίσει μες τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περι τα 6 χρόνια, ενώ έχει επιστέψει σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. «Είναι αδιανόητο και προσβάλλει το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης όλοι οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού να βρίσκονται ελεύθεροι», τονίζει από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM