Τα έξι μέτρα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Τα έξι μέτρα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Tα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα τέθηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη ιεραρχήθηκαν οι έξι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, πάντα σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά οι έξι προτεραιότητες

1. Άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας, με κύρια μέριμνα τις ευάλωτες ομάδες και με πρώτη προτεραιότητα την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

2. Ενίσχυση της φύλαξης των κοινών ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, ιδίως των θαλασσίων, με ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο που θα θέτει την ευρωπαϊκή δύναμη υπό ελληνική διοίκηση με ξεκάθαρους επιχειρησιακούς κανόνες δράσης.

Υπενθυμίζεται, ότι σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται η καλύτερη αξιοποίηση των δυνάμεων του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), η εντατικοποίηση των περιπολιών του Λιμενικού Σώματος με παράλληλη αναβάθμιση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού, και η πλήρης αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων με απόλυτη διαφάνεια.

3. Αναμόρφωση -μέχρι το τέλος του 2019- του θεσμικού πλαισίου της χορήγησης ασύλου, με στόχο τη σύντομη, δίκαιη και αποτελεσματική απονομή του.

4. Πιστή εφαρμογή της κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την αποσυμφόρηση των νησιών.

5. Ολοκλήρωση των εργασιών για το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Σάμο, ώστε να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και του μετανάστες.

6. Ενσωμάτωση κοινοτικών Οδηγιών για την πολιτική ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε το πρωί με τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και στη συνεχεία προήδρευσε σε σύσκεψη με την παρουσία και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Γραβάτες στο Μαξίμου μετά από πέντε σχεδόν χρόνια! Η σημειολογία της πειθαρχίας του υπεύθυνου επαγγελματισμού στη πολιτική επιστρέφει στον τόπο όπου θεσμικά θα έπρεπε να ασκείται. Η γραβάτα δεν είναι το λουσάτο αξεσουάρ των φλώρων όπως κάποιοι νωθροί αριστερόφρονες νομίζουν στην ανώριμη αφέλεια τους αλλά η σημειολογικά βαρύνουσα επιλογή να έχεις μιά σκέψη αφοσίωσης στα μείζονα αλλά και στα βαρετά μικρά της πολιτικής υπευθυνότητας. Ποιος αμφιβάλλει ότι όλοι αυτοί οι γραβατοφορεμένοι όταν πάνε σπίτι τους πετάνε ανακουφισμένοι τη γραβάτα κηρύσσοντας προσωρινή-τόσο ανθρώπινη!-παύση καθήκοντος μέχρι την επόμενη εργάσιμη μέρα τους; Πρέπει νάναι κανείς πολύ κομπλεξικός για να εστιάζει τον όποιο γιαλατζί ιδεολογικό του πόλεμο στη γραβάτα, ειδικά αν ανεβαίνει χωρίς αυτήν πάνω στα κότερα της πλουτοκρατίας.