«Ένα μικρό δράμα που λέει πολλά» - Τι υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης για το επεισόδιο στο Παρίσι

«Ένα μικρό δράμα που λέει πολλά» - Τι υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης για το επεισόδιο στο Παρίσι Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης την επιστολή διαμαρτυρίας που κατέθεσε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, μετά το συμβάν κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαβατηρίων

Το κείμενο, το οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του, έχει τίτλο «Ένα μικρό δράμα στο αεροδρόμιο του Παρισιού που πολλά λέει για την κατάσταση της Ευρώπης μας - Ολόκληρη η ιστορία». Σε σημείωμά του ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι «τα μικρά δράματα εμπεριέχουν συχνά μεγάλα προβλήματα».

«Χτες το απόγευμα, ένα τέτοιο μικρό δράμα έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο του Παρισιού καθώς αποβιβαζόμουν από το αεροπλάνο που με μετέφερε από την Αθήνα. Δυστυχώς όμως [το επεισόδιο] λέει πολλά για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσής μας που ξεπέφτει σε έναν κενό αυταρχισμό», αναφέρει ο επικεφαλής του Μέρα25. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει στην επιστολή διαμαρτυρίας, πως έδειξε στον αστυνομικό το διαβατήριό του όπως του ζητήθηκε. Ωστόσο, παρότι δεν υπήρχαν ζητήματα με το ταξιδιωτικό του έγγραφο, ο αστυνομικός ήταν απρόθυμος να του το επιστρέψει έχοντας πάρει μια εχθρική έκφραση.

«Λίγες στιγμές μετά μού επέστρεψε το διαβατήριο και όπως ξεκίνησα να φεύγω, τοποθετήθηκε στη μέση του διαδρόμου, με τους αγκώνες του παρατεταμένους με τέτοιον επιθετικό τρόπο που άφηνε λίγο χώρο για να περάσω χωρίς να τον ακουμπήσω», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Οι αγκώνες τους ακούμπησαν και τότε ο αστυνομικός αντέδρασε βίαια.

«Τον κοίταξα και του είπα πως είναι απρεπές για έναν αστυνομικό να συμπεριφέρεται έτσι σε έναν επισκέπτη», είπε ο επικεφαλής του Μέρα25 προσθέτοντας πως τότε, του πήρε το διαβατήριο από τα χέρια και τον διέταξε να σταθεί απέναντι από τον τοίχο. «Αρνήθηκα και ζήτησα αμέσως να μιλήσω στον αξιωματικό που αναφέρεται», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας πως τότε ο αστυνομικός έγινε πιο επιθετικός και αρνήθηκε να φωνάξει τον ανώτερό του. 

«Σε εκείνο το σημείο του είπα πως η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη απέναντι σε οποιονδήποτε επισκέπτη ανεξάρτητα από τη θέση του», λέει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βαρουφάκης προσθέτοντας πως χρειάστηκε παραπάνω από μισή ώρα για να φθάσει στο σημείο ο ανώτερος αξιωματικός.

Σε μερικές περιπτώσεις ο αστυνομικός του ζήτησε να τον ακολουθήσει, με τον πρώην υπουργό να αρνείται υψώνοντας τη φωνή του. «Ο ανώτερος αξιωματικός κατέφθασε και παρότι δεν ήταν επιθετικός απέτυχε να διευθετήσει το ζήτημα γρήγορα», υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης συμπληρώνοντας πως ο αξιωματικός ήταν αγενής. 

Αφού ο Γιάνης Βαρουφάκης του εξήγησε τι είχε συμβεί του ζήτησε το διαβατήριό του και μία συγγνώμη. Εκείνος του απάντησε πως θέλει να μιλήσει πρώτα στον αστυνομικό. Αφού μίλησαν είπε πως ο αστυνομικός επιθυμεί να καταθέσει καταγγελία εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη.

Με το διαβατήριο ακόμα στα χέρια των Γάλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε ή την επιστροφή του διαβατηρίου ή τη σύλληψή του και τότε του επέστρεψαν το ταξιδιωτικό του έγγραφο. Ο Γιανης Βαρουφάκης ζητάει με την επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας την επίσημη συγγνώμη από την γαλλική αστυνομία.

«Ως Ευρωπαίος πολίτης, αρνούμαι να αποδεχθώ την κανονικοποίηση τέτοιων συμπεριφορών στα ευρωπαϊκά σύνορα, ιδίως σε σύνορα εντός της Σένγκεν τα οποία, υποτίθεται, έχουν καταργηθεί», αναφέρει στην επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας του προς το Σαρλ ντε Γκολ. «Ως Έλληνας πολίτης, κι εκλεγμένος μέλος της Βουλής των Ελλήνων, έχω υποχρέωση να διαμαρτύρομαι απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές που στοχοποιούν τον οποιονδήποτε πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας», προσθέτει.

Η επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας έχει ήδη κατατεθεί από τους δικηγόρους του. 

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια