Βορίδης: «Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης»

Βορίδης: «Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης» Facebook Twitter
5

«Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης», δηλώνει ο  Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε πρόσφατο δημοσίευμα της Jerusalem Post για αντιδράσεις στο Ισραήλ για την υπουργοποίηση του αλλά και σε πρόσφατη τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει πως δεν έχει υπάρξει ποτέ αντισημίτης  και προσθέτει πως«έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες. Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μάκη Βορίδη έχει ως εξής:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, με κάλεσε δημόσια να αποκηρύξω το αντισημιτικό παρελθόν μου. Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης. Έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες.

Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική.

Επιπροσθέτως να γνωστοποιήσω στον κ. Ελιέζερ τα ακόλουθα, ελπίζοντας ότι θα κατευναστούν οι ανησυχίες που εξέφρασε:

1. Ως μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μου της Knesset, του Ισραηλινού Κοινοβουλίου, έχω τρεις διαδοχικές χρονιές εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής να καταστεί μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης και αδιάστικτα και συστηματικά υποστηρίξει την καταδίκη του αντισημιτισμού. Οι Ισραηλινοί συνάδελφοί μου γνωρίζουν.

2. Έχω μιλήσει στο κοινοβούλιο εναντίον του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, αναγνωρίζοντας ως μόνο θετικό του σημείο την ποινικοποίηση της αρνήσεως του Ολοκαυτώματος (βλ. και σχετ. επιστολή μου στο ΚΙΣ από 7-6-2013)3. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει αρθρογραφήσει υπέρ της μεταφοράς της Ελληνικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ (βλ. Άρθρο μου στην Καθημερινή 5-3-2018).

4. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που υποστηρίζει τη σύναψη αμυντικής και όχι μόνο στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ (βλ. The press project «Κανόνες εμπλοκής απέναντι στην Τουρκία και στροφή στο Ισραήλ ζητά ο Βορίδης»).

5. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει τοποθετηθεί εναντίον της καταδίκης του Ισραήλ για τα περιστατικά στη Γάζα (βλ. bankingnews.gr μετά από δηλώσεις μου στο ραδιόφωνο 24/7, 2-4-2018).

Μετά ταύτα, ελπίζω οι όποιες ανησυχίες να έχουν διασκεδαστεί».

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Δυστυχώς στα μη αντισημιτικά επιχειρήματα του ενδιαφερομένου, περιλαμβάνονται ενέργειες κατά των Παλαιστινίων, έννοιες κατ'εξοχήν αντινομικές, όπως μπορούν να του εξηγήσουν πολλοί Ισραηλινοί που υποστηρίζουν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Αλλά ως γνωστόν την δουλειά μας να κάνομε και αναλόγως και περιστασιακά αποτασσόμεθα...
Ουδέποτε, καλέ, ουδέποτε, σε έχουμε παρεξηγημένα! Μόνο που επί πολλά πολλά χρόνια "αγαπούσες" κι έτρεχες πίσω από τους άλλους που ήσαν ακραίοι αντισημίτες. Να μας πεις και τι μάρκα σκάφη χρησιμοποιείς μόνο.Χορεύοντας με τη σκληρή ακροδεξιά...14.10.2007https://www.kathimerini.gr/301371/article/epikairothta/politikh/xoreyontas-me-th-sklhrh-akrode3ia+16.07.2017 - 21:47Οι σχέσεις της οικογένειας Βορίδη με το φασισμό και με τη βούλα… του ΣτΕhttps://www.alfavita.gr/politiki/226648_oi-sheseis-tis-oikogeneias-boridi-me-fasismo-kai-me-ti-boyla-toy-ste+Greek politician with anti-Semitic background becomes minister10 Jun 2014https://www.worldjewishcongress.org/en/news/greek-politician-with-anti-semitic-background-becomes-minister+Ο εβραϊκός λαός δεν ξεπλένει ρατσιστές και αντισημίτες, Μάκη Βορίδη*https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/142436_o-ebraikos-laos-den-xeplenei-ratsistes-kai-antisimites-maki-boridi+(Το συμφέρον κυρία Νίτσα, το συμφέρον!)Όταν Άδωνις και Βορίδης "αγάπησαν" το Ισραήλhttps://www.google.com/amp/s/www.news247.gr/politiki/i-evraiki-metallaxi-adoni-kai-voridi.6577910.amp.html