Τσίπρας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Να κάνουμε restart στο κόμμα - Ο Μητσοτάκης βάζει υπουργούς για τα μεγάλα συμφέροντα

Τσίπρας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Να κάνουμε restart στο κόμμα - Ο Μητσοτάκης βάζει υπουργούς για τα μεγάλα συμφέροντα Facebook Twitter
2

«Νέα κατάσταση και νέα καθήκοντα βρίσκονται μπροστά μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Είπε πως η ΝΔ σημείωσε μια εκλογική νίκη και πως όμως, «σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης εναντίον μας, αλλά και συντριπτικής παράστασης ήττας από τις ευρωεκλογές», ο λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ «μια δύναμη ισχυρή, μεγάλη, ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση όχι μόνο να δυσκολέψουμε, αλλά και να ματαιώσουμε αντιλαϊκά σχέδια».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου ενώ είπε πως τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά δυσοίωνα. Ανέφερε ότι το κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει «τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά», ότι περιλαμβάνει μόλις 5 γυναίκες στους 51 υπουργούς. Πρόσθεσε ότι άνθρωποι του ΣΕΒ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν σε θέσεις-κλειδιά, «είδαν τον άνθρωπο του ΣΕΒ σε ρόλο συντονιστή των υπουργών», «τον εκπρόσωπο της Λάμδα, στις διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο για το Ελληνικό, να αλλάζει στολή από τον κ. Μητσοτάκη, και να γίνεται εκπρόσωπος του Δημοσίου, απέναντι στην εταιρεία του». «Τα μεγάλα συμφέροντα αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους ενδιαφέρουν», είπε.

«Η Ελλάδα που παραδώσαμε στη νέα κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε εμείς το 2015», είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «για να φέρουμε τη χώρα ως εδώ, πήραμε δύσκολες αποφάσεις».

Αναλύοντας το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «μόνο στρατηγική ήττα δεν έχουμε». Είπε ότι η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι γεγονός, «αλλά η πολυπόθητη για τους αντιπάλους μας στρατηγική μας ήττα αποδείχθηκε όνειρο θερινής νύχτας» γιατί «με την εμφατική υπογραφή ενός μεγάλου τμήματος του λαού μας, παραμένουμε η μεγάλη δύναμη της δημοκρατίας, και της προόδου στον τόπο».Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το εκλογικό δάνειο του '15, έγινε την περασμένη Κυριακή επένδυση της δημοκρατικής και προοδευτικής Ελλάδας στον ΣΥΡΙΖΑ», εξηγώντας ότι 1.800.000 πολίτες αυτή τη φορά έδωσαν πολύ συνειδητά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι αυτή η εμπιστοσύνη τους θα μπορούσε να ειδωθεί ως «συμβόλαιο και εντολή να μετασχηματιστούμε με γοργά βήματα από ένα κόμμα οργανωτικά μικρό με τεράστια όμως εκλογική επιρροή σε ένα κόμμα που θα μπορεί να χωρέσει και οργανωτικά τις αγωνίες αυτού του κόσμου».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για υπερσυγκέντρωση αυταρχισμού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα κατηγόρησε για «υποκρισία» τη ΝΔ, «αρνήθηκαν το συναινετικό ορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης και τώρα έρχονται να ακυρώσουν μια καθόλα νόμιμη και σύμφωνη με τη Συνταγματική τάξη επιλογή για την ηγεσία της Δικαιοσύνης». Είπε ότι η πρώην Πρόεδρος του ΑΠ ήταν «αδιανόητο» να έχει θέση νομικού συμβούλου στο γραφείο του Πρωθυπουργού και σχολίασε πως όμως τώρα «ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου όμως, έξι μέρες μετά τη λήξη των καθηκόντων του, δεν αποτελεί κανένα ζήτημα να αλλάζει γραφείο και να γίνεται υπουργός». Μίλησε για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης που, όπως είπε, είναι εξηγήσιμη: «με τόσες ποινικές υποθέσεις ανοιχτές για νυν υπουργούς, αλλά και για κορυφαίους σπόνσορες της νέας κυβέρνησης, είναι φανερό ποιος είναι ο στόχος».

«Είδαμε και το πρωτοφανές, από τη μεταπολίτευση και μετά, ο πρωθυπουργός να αναλαμβάνει όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και την ΕΡΤ & το ΑΠΕ. Την ίδια ώρα που σπεύδουν να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό, οι ίδιοι εφαρμόζουν όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούν τον Μαδούρο», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι έξω από τα μνημόνια, χωρίς την τρόικα πάνω από τα κεφάλια των Υπουργών, με 37 δισ. στα ταμεία του κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για 9 συνεχόμενα τρίμηνα, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού, με κύρος & αξιοπιστία σε διεθνές επίπεδο»

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM